Ελλάδα

Το μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Ερντογάν

26.07.2020 | 19:51

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Τένεδο, έστειλε το δικό του μήνυμα μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.  

Στην ιστορική νήσο Τένεδο βρέθηκε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του τα εγκαίνια του καμπαναριού του ναού, αυτό της Αγίας Παρασκευής.

«Κάθε Ορθόδοξος ναός είναι τόσο μεγάλος όσο και η Αγιά Σοφιά», ήταν το μήνυμά του, δύο ημέρες μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και μετά την πρώτη προσευχή.

Ανοιχτή παραμένει 24 ώρες η Αγία Σοφία, ενώ στα τουρκικά ΜΜΕ φιγουράρει η είδηση για την μη κάλυψη του «ομφάλιου» της Αγίας Σοφίας, που δεν καλύφθηκε από τους Τούρκους. 

Αγκυροβολημένο παραμένει το Oruc Reis και περιμένει εντολή για να φύγει, συνοδευόμενο με δύο τουρκικές φρεγάτες. 

Το παρασκήνιο της «περίεργης» ανάρτησης της τουρκικής πρεσβείας για το Oruc Reis

Το επικίνδυνο προπαγανδιστικό τους παιχνίδι συνέχισαν να «παίζουν» οι Τούρκοι, αφού λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ του Σαββάτου, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον διέγραψε το tweet με το οποίο ανακοίνωνε ότι το Oruc Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες.

Η ανάρτηση αντικαταστάθηκε από μια νέα, σύμφωνα με την οποία: «Το ερευνητικό Oruc Reis ανακοίνωσε σεισμογραφικές έρευνες στις 21 Ιουλίου 2020 στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ελλάδα