Πολιτική

Μήνυση Καλογρίτσα κατά της λιβανέζικης εταιρείας – Μιωνή: Δεν γνώριζε μόνο ο Παππάς για το παραδικαστικό

06.07.2020 | 13:48 Eνσωμάτωση

Μήνυση με νέα στοιχεία κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει σε κυβερνητικούς παράγοντες και στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γνώση για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του.

Επίσης αναφέρεται σε συγκεκριμένα στοιχεία προσκομίζοντας έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει ηλεκτρονικό μήνυμα με ημερομηνία 27/08/2016 όπου αναφέρεται ότι υπήρχε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου και υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων για την εικονική συναλλαγή ύψους 3 εκατ. ευρώ με την αλλοδαπή εταιρεία.  

Μιωνή: Καταγγέλλει απόκρυψη κρίσιμου εγγράφου που αποδείκνυε την αθωότητά του

Νέα δριμεία ανακοίνωση εξέδωσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, το πρόσφατο εισαγγελικό πόρισμα Καλούδη που διαβιβάστηκε στη Βουλή αφορά σε «δίωξη που ήταν η ύστατη πράξη της εκβίασής μου για να υποκύψω στο παραδικαστικό κύκλωμα. Συνδέεται μάλιστα με μια μαύρη σελίδα για την Ελληνική Δικαιοσύνη, την αποσιώπηση δηλαδή και την προκλητική υποβάθμιση της σημασίας καταλυτικού υπέρ των θέσεών μου εγγράφου δικαστικής συνδρομής από την Κύπρο. Η ανακρίτρια που ανέλαβε μετά τη δίωξη την δικογραφία προχώρησε σε έκδοση τυπικών κλήσεων χωρίς καν να μας καλέσει σε απολογία γιατί έκρινε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει θέμα απάτης του Δημοσίου, καθώς σύμφωνα με τη δικαστική συνδρομή το πληρεξούσιο είναι αυθεντικό. Τώρα έρχεται η ώρα της κρίσης: Δεν γνώριζε μόνο ο κ. Παππάς τη λειτουργία του παραδικαστικού κυκλώματος, γνώριζαν και άλλοι».

«Τα στοιχεία που θα παρουσιαστούν θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους», προσθέτει ο ίδιος. Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος του κ. Μιωνή έχει καταθέσει ότι θα παραδώσει και νέα ηχητικά ντοκουμέντα στις εισαγγελικές αρχές, καθώς και έγγραφα και μαρτυρίες.