Ελλάδα

Οι πρώτες μέρες της 35χρονης στις φυλακές – Έκανε αίτημα να εργαστεί

18.06.2020 | 17:56 Eνσωμάτωση

Από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Η 35χρονη κατηγορούμενη για τη φρικτή επίθεση με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα μπορεί με τη στάση της να οδηγεί τις Αρχές στο συμπέρασμα πως επιδιώκει να εμφανιστεί ως άτομο με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα για να κριθεί με επιείκεια, όμως μέσα στις φυλακές το μυαλό της φαίνεται να λειτουργεί καθαρά και κυρίως λογικά.

Όπως αποκαλύπτει στο LIVE NEWS, η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όταν πληροφορήθηκε ότι μπορεί να ρίξει την ενδεχόμενη ποινή της με εργασία μέσα στις φυλακές, κατέθεσε γρήγορα το σχετικό αίτημα. Η 35χρονη ζήτησε να εργαστεί είτε στο καφενείο είτε στη βιβλιοθήκη των γυναικείων φυλακών.

Η 35χρονο ζήτησε να μάθει τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για τις κρατούμενες που εργάζονται και αμέσως μετά ζήτησε να εργαστεί αμέσως. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί τις επόμενες μέρες, εφόσον εγκριθεί το αίτημά της, από το Συμβούλιο Εργασίας.

Η 35χρονη μεταφέρθηκε στις φυλακές το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Αμέσως μετά την απόφαση του ανακριτή, που δεν την άκουσε να απαντάει σε καμία ερώτησή του για το έγκλημα. Την ίδια στρατηγική ακολουθεί κι στον Κορυδαλλό. Λαμβάνει τα γεύματά της κανονικά κι κρατάει το στόμα της κλειστό. Όπως εκτιμούν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση, η κατηγορούμενη περιμένει να φανούν όλα τα στοιχεία της έρευνας και να απαντήσει μετά. Τώρα πιθανότατα φοβάται πως από τα στοιχεία που υπάρχουν κάθε ισχυρισμός μπορεί να της γυρίσει μπούμερανγκ.

Ο θάλαμος στον οποίο κρατείται είναι πιο ευρύχωρος από τα στενά κελιά των φυλακών. Διαθέτει δικό του μπάνιο με τουαλέτα και η 35χρονη βρίσκεται μόνη. Όχι για λόγους ασφαλείας όπως μας διευκρινίζει η διευθύντρια των γυναικείων φυλακών, αλλά επειδή αυτό επιτάσσουν τα νέα μέτρα ασφάλειας για τον κορωνοϊό.

Το πρωτόκολλο για τις νεοεισερχόμενες κρατούμενες, ακολουθήθηκε πιστά και στην περίπτωση της 35χρονης, που μεταξύ άλλων ζήτησε να ενημερωθεί για τις μέρες και ώρες των επισκεπτηρίων.

Μεταξύ των πρώτων ερωτήσεων που έκανε η 35χρονη, ήταν αν μπορεί να κάνει αγορές από την καντίνα και το εξωτερικό μπακάλικο των φυλακών.

Όλα αυτά την ώρα που οι αποκαλύψεις για την επίθεση στην 34χρονη διαδέχονται η μία την άλλη. Με τα στοιχεία και τους διαλόγους που προηγήθηκαν να καθηλώνουν και τις δύο πλευρές να ετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Έντεκα φορές μίλησε η 35χρονη με την Ιωάννα στο messenger

«Θα σταθώ στο ότι το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν εργασία. Πώς θα απασχοληθεί μέσα στη φυλακή για να μειώσει και την ποινή της. Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο που φαίνεται συνειδητοποιημένος. Φαίνεται να έχει καταλάβει το τι έχει συμβεί», σημείωσε ο δημοσιογράφος του newsit.gr Θεοδόσης Πάνου, μιλώντας στο LIVE NEWS.

«Όπως προκύπτει από τις έρευνες που εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη, τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν προσαχθεί και στη συνέχεια συλληφθεί έρχονται στο “φως” συνομιλίες που είχε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, που συνομιλεί με διάφορους γνωστούς για το συγκεκριμένο θέμα. Δηλώνει και η ίδια σοκαρισμένη για το τι έχει υποστεί η Ιωάννα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Από τις έρευνες ήρθαν στο “φως” και τουλάχιστον 11 συνομιλίες που είχε η 35χρονη με την Ιωάννα. Με αφορμή κάποιες γιορτές, της έστελνε μήνυμα για να της ευχηθεί, ενώ τη ρωτάει “με το γνωστό μας θέμα τι γίνεται;”, αναφερόμενη στον 40χρονο. Πια φαίνεται ότι στην ψυχολογία της το θέμα είναι κοινό, αφορά και τις δύο», είπε ακόμα ο Θεοδόσης Πάνου.