Ελλάδα

Προβληματισμός κυβέρνησης και ειδικών για τον συνωστισμό

08.06.2020 | 19:46 Eνσωμάτωση

Χορός, ποτό και συνωστισμός. Αυτό ήταν το τρίπτυχο της ξέφρενης διασκέδασης για το πρώτο μετά καραντίνας τριήμερο. Εκατοντάδες νέοι διασκέδαζαν ο ένας πάνω στον άλλον στα νυχτερινά μαγαζιά με τα νησιά να έχουν την τιμητική τους.

Πρωταγωνίστρια του τριημέρου η Μύκονος, όπου στα beach μπαρ επικράτησε το αδιαχώρητο. Οι σκηνές συνωστισμού προκάλεσαν την άμεση επέμβαση των αρχών, που επέβαλαν 20.000 ευρώ πρόστιμο και λουκέτο 2 μηνών σε γνωστό παραλιακό μαγαζί, όπου διασκέδαζαν εκατοντάδες επισκέπτες.

Οι επιχειρηματίες του νησιού είναι ανάστατοι και τονίζουν ότι τα λουκέτα δεν είναι η λύση.

Τι και αν μαγαζιά σφραγίζονται για να αποφευχθούν σκηνές συνωστισμού. Τα πάρτι στη Μύκονο δεν σταματούν, απλά μετακομίζουν σε βίλες. Εκεί όπου κανένας έλεγχος δεν υπάρχει και κανένα πρόστιμο δεν μπαίνει. Μουσική στο διαπασών, χορός, ποτό και δεκάδες νέοι να διασκεδάζουν αγνοώντας τις συστάσεις των ειδικών.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως φαινόμενα τύπου Μυκόνου, θα φέρουν τοπικά lockdown στον τουρισμό, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι μεγάλος.

Σε ελέγχους που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους σε μπαρ και εστιατόρια, ενώ έγιναν αυστηρές συστάσεις, σε πρώτη φάση, για φαινόμενα συνωστισμού. Από την Παρασκευή έως χθες το βράδυ στην Αττική 39 καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 23, συνόλου 4200 ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη ελέγχθηκαν 78 καταστήματα και σε 14 επιβλήθηκαν πρόστιμα συνόλου 2100 ευρώ. Στην Αχαΐα σε κανένα από τα 46 μπαρ που ελέγχθηκαν σε σημειώθηκαν παραβάσεις.

Το αδιαχώρητο επικράτησε και στην Ναύπακτο, όπου τα παραλιακά μαγαζιά γέμισαν και το πάρτι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Όσοι έμειναν στην Αθήνα προτίμησαν τα αγαπημένα τους στέκια. Στο Κολωνάκι η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες.

Τα φαινόμενα συνωστισμού των τελευταίων ημερών έχουν ανησυχήσει τους ειδικούς. Όπως τονίζουν η χαλάρωση των μέτρων σε συνδυασμό με την έλευση τουριστών και εισερχόμενων κρουσμάτων, είναι ένα επικίνδυνο κοκτέιλ.