Καιρός

Άστατος καιρός με βροχές και άνοδο της θερμοκρασίας

28.05.2020 | 14:05 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται η ατμοσφαιρική αστάθεια η οποία τις τελευταίες μέρες είναι η βασική αιτία για τις βροχές και καταιγίδες. Ωστόσο στη συνέχεια και σταδιακά θα δούμε τη θερμοκρασία τουλάχιστον να ανεβαίνει.

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή, άστατος θα παραμείνει ο καιρός σε όλη τη χώρα αλλά και με ανοίγματα με ηλιοφάνεια. Στα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα δίνουν βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρες καταιγίδες.

Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, λιγότερα στην Πελοπόννησο, όπου βροχές φαίνονται στο ΒΑ κομμάτι. Στη νησιωτική χώρα, περιμένουμε τοπικές βροχές το πρωί στο ΒΑ Αιγαίο, το μεσημέρι στα ορεινά της Κρήτης και περισσότερο ήλιο στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους 22-24, 24-25 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 22-23 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες τιμές στο Αιγαίο.

Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ, ήπιοι και στο Αιγαίο στα 3-4 και στα νότια 6 μποφόρ , ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιάδες.

Στην Αττική περιμένουμε διαστήματα με ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία από 14-24 βαθμούς με δυτικούς ανέμους 3-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται παροδική συννεφιά και το μεσημέρι τοπικές βροχές στα ανατολικά κυρίως του νομού. Η θερμοκρασία από 11-23 , βορειοδυτικός άνεμος στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , το Σάββατο αναμένονται και πάλι μεσημεριανές βροχές στα κεντρικά και βόρεια και περισσότερη ηλιοφάνεια στις νοτιότερες περιοχές. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο 1-2 βαθμούς και νοτιάδες στα πελάγη 2-4 και στα νότια 5 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Κυριακή θα συνεχιστεί το καιρικό μοτίβο με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ στο Ιόνιο και 3-5 στο Αιγαίο.