Ελλάδα

Θετικό σήμα για τον ελληνικό τουρισμό δίνουν οι tour operators

26.05.2020 | 19:24 Eνσωμάτωση

Συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας στη δύσκολη φετινή μάχη του τουρισμού είναι η πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, γεγονός στο οποίο στηρίζουν ελπίδες οι Έλληνες ξενοδόχοι. Ήδη, οι Γερμανοί που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, κατατάσσουν τη χώρα μας στην πρώτη θέση των προτιμήσεών τους, μπροστά από τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές μας.  

Μάχη για την μειωμένη φέτος τουριστική πίτα δίνουν οι δημοφιλέστεροι προορισμοί, μεταξύ αυτών.. και η χώρα μας.

Η Ελλάδα ανταγωνίζεται την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Τουρκία… έχει όμως ένα δυνατό όπλο στην φαρέτρα της, τις καλές επιδόσεις στην αντιμετώπιση του κορονοιού

«Κλειδί» φέτος οι Γερμανοί Τουρίστες… και οι πτήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τη Γερμανία

Οι μεγαλύτεροι tour operators έχουν ξεκινήσει ήδη επιθετική προώθηση πωλήσεων ταξιδιωτικών πακέτων για την Ελλάδα.

Πέρσι τη χώρα μας επέλεξαν 4 εκατομμύρια Γερμανοί. Φέτος, το 50% των Γερμανών δεν σκοπεύει να κάνει διακοπές. Το 31% προτίθεται να ταξιδέψει εντός Γερμανίας και το 19% σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

«Οι Γερμανοί τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου όσον αφορά τις απευθείας πτήσεις προς τα νησιά και από τις 15 Ιουνίου εάν θέλουν να έρθουν στην Αθήνα», διαμηνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας κάλεσμα.

H χώρα μας αποτελεί κορυφαίο προορισμό για τους Γερμανούς και ακολουθούν:

•Ισπανία

•Τουρκία

•Κροατία

•Βουλγαρία

•Αίγυπτος και

•Τυνησία

Οι κρατήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου ακυρώθηκαν

Του Ιουλίου και του Αυγούστου είναι ακόμα ενεργές ωστόσο με το άνοιγμα του τουρισμού θα φανεί αν θα μεταφερθούν για το καλοκαίρι του 2021 ή θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Σύμφωνα με τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά γραφεία το πρόσημο προ πανδημίας ήταν θετικό κι όλα έδειχναν ότι οι αριθμοί θα ήταν ακόμα καλύτεροι από την περσινή χρονιά ρεκορ! Η πανδημία όμως ανέτρεψε τα σχέδια…

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πολλά από τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας δεν θα ανοίξουν με το άνοιγμα του τουρισμού αλλά θα περιμένουν να ανοίξουν τα σύνορα και να ξεκινήσουν οι πτήσεις προς την Ελλάδα

Οι τουρ οπερέιτορ είναι σε ανοιχτή γραμμή με κυβέρνηση και ξενοδόχους προκειμένου να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Όπως λένε η χρονιά δεν είναι χαμένη.

Τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα θα φανούν τον Ιούλιο όταν οι πρώτοι τουρίστες επιστρέψουν στη χώρα τους και μεταφέρουν κλίμα και εντυπώσεις στους συμπολίτες τους.