Ελλάδα

Τουρισμός: Αγωνία και προβληματισμός για το φετινό καλοκαίρι

24.05.2020 | 08:53 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο Πρόεδρος Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης και ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Νάξου, Βαγγέλης Κατσαράς για την επανεκκίνηση του τουρισμού και την έως τώρα ζημία που έχει προκύψει στον κλάδο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιλίδη, δεν υπάρχουν κρατήσεις για την ώρα, ενώ όσες είχαν προγραμματιστεί ακυρώθηκαν. Οι προκαταβολές από τις προγραμματισμένες αυτές διακοπές, έχουν χαθεί, καθώς χρησιμοποιήθηκαν σε πάγιες λειτουργικές ανάγκες όλων των εταιρειών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το σύνολο των ταξιδιωτικών γραφείων αναγνωρίζει ότι τα χρήματα αυτά έχουν σταλεί από τους πελάτες και γι’ αυτό εκδίδει voucher με χρόνο έναρξης τους 18 μήνες, με τα οποία μπορούν οι πελάτες να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κατσαράς, υποστήριξε πως ενώ η χρονιά ήταν πολύ δυνατή, εξελίχθηκε δυστυχώς σε εφιάλτη. «Οι κρατήσεις σχεδόν όλες έχουν ακυρωθεί, δεν υπάρχει καθόλου ζήτηση. Ευτυχώς που βρέθηκε το voucher και πήραμε παράταση χρόνου», δήλωσε.