Καιρός

Άστατος ο καιρός τις επόμενες ημέρες – Η πρόγνωση από τον Γ. Καλλιάνο

24.05.2020 | 14:36 Eνσωμάτωση

Άστατος θα είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια της Δευτέρας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Θα σημειωθούν τοπικές βροχές σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Από το μεσημέρι κι έπειτα θα έχουμε γενικευμένες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της βόρειας Εύβοιας.

Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας, ο καιρός θα είναι θαυμάσιος με πολύ μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 5 μποφόρ.

Περίπου ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη, με λίγες νεφώσεις. Από αργά το βράδυ φαίνεται ότι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 έως 4 μποφόρ.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής Ελλάδος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 5 μποφόρ.

Παρόμοια εικόνα και την Τετάρτη με τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων να επηρεάζουν και νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 4 έως 6 μποφόρ.