Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία το καλοκαίρι

23.05.2020 | 21:40 Eνσωμάτωση

Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι ξενοδόχοι για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων φέτος το καλοκαίρι, εξαιτίας των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό που θα πρέπει να τηρήσουν, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αποστάσεις ασφαλείας, πλαστικό χρήμα αλλά και συνεχείς απολυμάνσεις στα δωμάτια, είναι μόνο μερικά από τα μέτρα τα οποία θα πρέπει να τηρήσουν οι ξενοδόχοι.

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι με αποστάσεις ασφαλείας και περιορισμούς θα ζήσουν φέτος όσοι ταξιδιώτες αποφασίσουν να κάνουν διακοπές και να μείνουν σε κάποιο ξενοδοχείο. 

Η σύσταση με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι το check in να γίνεται ηλεκτρονικά για να αποφεύγεται ο συνωστισμός. 

Το προσωπικό των ξενοδοχείων θα υποδέχεται τους επισκέπτες με αντισηπτικά στον πάγκο της ρεσεψιόν.

Στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η άμεση επαφή μεταξύ εργαζομένων και πελατών.

Στα δωμάτια θα υπάρχουν τα άκρως απαραίτητα, ενώ θα απαγορεύονται και οι επισκέψεις, ενώ κατά τις ώρες που μεσολαβούν μεταξύ διαμονών, θα πρέπει να γίνεται πολύ καλός αερισμός των δωματίων.

Όσον αφορά στις πισίνες, κλειστές θα παραμείνουν οι εσωτερικές, ενώ στις υπόλοιπες κάθε λουόμενος θα βρίσκεται ανά 5 τ.μ, ενώ αποστάσεις δύο μέτρων θα υπάρχουν στις ξαπλώστρες.

Στον χώρο του εστιατορίου στο κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται μέχρι έξι άτομα, με εξαίρεση τις οικογένειες. Τα τραπέζια θα είναι σε απόσταση μεταξύ τους, το ίδιο και οι επισκέπτες την ώρα του πρωινού.

Από την πλευρά τους οι ξενοδόχοι ζητούν διευκρινήσεις, καθώς πολλά είναι τα γκρίζα σημεία που παρατηρούν, ενώ και οι εργαζόμενοι ζητούν μεγαλύτερη στήριξη του κλάδου από την πολιτεία. 

Πρώτη Ιουνίου ανοίγουν τα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, ενώ σειρά παίρνουν στις 15 Ιουνίου τα εποχικά.