Ελλάδα

Καλοκαίρι 2020: Η «Λυδία λίθος» του ελληνικού τουρισμού

23.05.2020 | 08:32 Eνσωμάτωση

Με αγωνία παρακολοθούν οι άνθρωποι της ελληνικής «βαριάς βιομηχανίας», δηλαδή του τουρισμού, τις εξελίξεις τόσο στα επιδημιολογικά δεδομένα του κορωνοϊού όσο και στα μέτρα στήριξης και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα οφείλουν να τηρήσουν, εφόσον επαναλειτουργήσουν.

Δύο ειδικοί του ελληνικού τουρισμού φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και άνοιξαν τα «χαρτιά» τους για την «κουτσουρεμένη» μα κρίσιμη τουριστική σεζόν που ανοίγεται.

«Προσπαθούμε να κατανοήσουμε τα πρωτόκολλα. Θα πρέπει να προχωρήσουμε, ούτως ώστε να λειτουργήσουμε και για τους πελάτες αλλά και για εμάς και το προσωπικό μας σε απολύτως ελεγχόμενη κατάσταση υγιεινής. Βέβαια, θα χρειαστούν διευκρινίσεις και σεμινάρια εκπαίδευσης πριν ξεκινήσουμε» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

«Πρέπει να τρέξουμε γρήγορα, γιατί πρέπει να προκαλέσουμε τη ζήτηση το επόμενο διάστημα. Ιδιαίτερα για τον τουρισμό της χώρας μας, όπου το 95% προέρχεται από το εξωτερικό» υπογράμμισε με νόημα, τονίζοντας παράλληλα, ότι μεγάλη σημασία έχουν και οι εξελίξεις στο εργασιακό μέτωπο της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) , Γιώργος Βερνίκος, επισήμανε ότι η έλευση του κορωνοϊού «πάγωςε τη λειτουργία της οικονομίας μας και δόθηκε προτεραιότητα στην υγεία μας».

Ο κ. Βερνίκος έκανε λόγο για λήψη πρωτόγνωρων μέτρων, προκειμένου να σταθεί όρθια η οικονομία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης.

Παράλληλα, χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία «ότι σωθεί από τον τουρισμό φέτος», σημειώνοντας ότι τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, ελληνικά και ευρωπαϊκά, λαμβάνονται προκειμένου να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.