Οικονομία

Έκπτωση ενοικίου: Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην επιστροφή του 1/3 των χρημάτων τους

23.05.2020 | 08:28 Eνσωμάτωση

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην επιστροφή του 1/3 των απωλειών που έχασαν από μέτρο έκπτωσης ενοικίου 40%.

Όπως έγινε γνωστό, το κράτος προτίθεται να αναστείλει τις βεβαιωμένες οφειλές των ιδιοκτήτων ακινήτων, αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα συμψηφισμού με φορολογικές υποχρεώσεις, που θα είναι το 1/3 των απωλεσθέντων μισθωμάτων τους.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, είχαν αιτηθεί επιστροφή της τάξης  του 50%, κάτι που ωστόσο απορρίφθηκε.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, παρέθεσε τις διαφωνίες της ομοσπονδίας του στο κυβερνητικό μέτρο. 

Ο κ. Παραδιάς ζήτησε «δίκαιη επιστροφή ενός κομματιού της χασούρας. Και επιμένουμε σε αυτό», χαρακτηρίζοντας το μέτρο «ανεπαρκές».

Παράλληλα, αναφερόμενες σε ενδεχόμενες ανακουφίσεις των ιδιοκτητών μέσω ΕΝΦΙΑ, υπογράμμισε την ανάγκη «να μη γίνουν αλχημείες και μειώσεις μεσοσταθμικού τύπου. Ότι δώσουν να τα δώσουν σε όλους».

Σημείωσε μάλιστα ότι είναι απαραίτητο «να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις αλλά όχι με βούρδουλα και άδικο τρόπο».

«Ήταν λάθος ο σχεδιασμός αυτός από την αρχή, παρά τα αρκετά και σωστά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση. Έπρεπε και αυτή η δράση (σ.σ. η μείωση ενοικίων) να χρηματοδοτηθεί με επιδότηση ενοικίου και όχι με κουβαρνταλίκια και με το χέρι στις τσέπες των ιδιοκτητών ακινήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παραδιάς.