Κόσμος

Παίρνει ζωή το Duomo: Κοσμοσυρροή στη «Μέκκα της μόδας»

19.05.2020 | 17:37 Eνσωμάτωση

Η καρδιά της μόδας ξαναχτύπησε στο Μιλάνο, με τους Ιταλούς να επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα.

Ήταν μια μεγάλη μέρα για τους Ιταλούς. 64 ημέρες μετά το Ντουόμο του Μιλάνο που βρίσκεται η καρδιά των οίκων μόδας και των διάσημων brand επανέρχεται στην κανονικότητα.

Στην πραγματικότητα οι Ιταλοί επιστρέφουν στα αγαπημένα τους καταστήματα μετά από στέρηση διαρκείας.

Η επανεκκίνηση είναι θετική.Αν είναι να σωθεί η οικονομία είναι ευπρόσδεκτη. Τίποτα δεν έχει αλλάξει στις συνήθειες των Ιταλών αλλά τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

Έξω από το εμπορικό κέντρο, γίνονται θερμομετρήσεις ενώ πελάτες και υπάλληλοι φορούν μάσκα..

Οι Μιλανέζοι όμως θεωρούν ότι είναι ζήτημα χρόνου να πάρουν τη ζωή τους πίσω όπως ακριβώς ήταν.

Στο διάσημο Γκόγκα Καφέ ο κόσμος απολαμβάνει επιτέλους το φαγητό του αλλά φροντίζει να κρατάει αποστάσεις. Τα πλεξιγκλας είναι μόνιμο αξεσουάρ πλέον σε κάθε τραπέζι.

Μετά από μία καλή βόλτα στα μαγαζιά οι γυναίκες επισκέπτονται τα αγαπημένα τους σαλόνια ομορφιάς..

Βάφουν τα μαλλιά τους και φτιάχνουν τα νύχια τους σε ασφυκτικά γεμάτα σαλόνια αισθητικής. Η αίσθηση ότι κάποιος τους φροντίζει ή τους κακομαθαίνει τους είχε λείψει αφόρητα.

Είναι τόσο όμορφα που επιστρέφουμε στην κανονική μας μας αν και υπάρχουν μικρές διαφορές.Νιώθω ότι με κακομαθαίνουν και μοιάζει σαν να γυρνάμε πίσω.

Το συγκεκριμένο κέντρο ομορφιάς δαπάνησε 20 χιλιάδες ευρώ για να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να νιώθουν οι πελάτες ασφαλείς.

Τι και αν το σαλόνι ομορφιάς μοιάζει με αποστειρωμένο θάλαμο εργαστηρίου ή αν για να μπεις σε ένα από τα ακριβά καταστήματα πρέπει να περιμένεις με την ώρα στην ουρά, η ελπίδα ότι η ζωή θα επανέλθει στους ρυθμούς παραμένει ζωντανή