Πολιτική

Κινητικότητα στην κεντροαριστερά – Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για σύγκλιση

19.05.2020 | 20:56 Eνσωμάτωση

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Χόνδρο, επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του MEGA, υπάρχει μια κινητικότητα και μια νευρικότητα στην κεντροαριστερά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει σκοπό, με κάθε επισημότητα, να απευθύνει πρόσκληση για σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων με στόχο να πιέσει ακόμη περισσότερο την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Από την πλευρά της, η κ. Γεννηματά δεν εξετάζει ένα ενδεχόμενο σύγκλησης, ενώ η Χαριλάου Τρικούπη έχει πάρει αποστάσεις από τα στελέχη της που θεωρούν αναπόφευκτο τον διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνει διατεθειμένος να παγιώσει μια σχέση που έχει «με ένα κομμάτι του καλούμενα εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει πολιτικές αλλά και πολιτισμικές διαφορές με την Κουμουνδούρου».

Μάλιστα, οι διεργασίες από πλευράς κυβέρνησης, δεν αποκλείεται να φτάσουν ακόμα και μέχρι την υπουργοποίηση στελεχών του κεντροαριστερού χώρου, με το όνομα του κ. Μανιάτη να είναι στο τραπέζι.