Πολιτική

Ανασχηματισμού… το ανάγνωσμα: Καραμπόλες, αλλαγές και μετεγγραφές

19.05.2020 | 09:51 Eνσωμάτωση

Παρά την πρόσφατη κουβέντα την οποία έκανε ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του, στην οποία έκανε λόγο ότι δεν σκοπεύει να προβεί άμεσα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, οι… φήμες περί του αντιθέτου φουντώνουν.

Μάλιστα, όπως εξήγησε στο «MEGA Mag», ο διευθυντής σύνταξης του «in.gr», πιθανότερη ημερομηνία για την αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος θεωρείται κοντά στη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

Στις 7 Ιουλίου του 2019 η Νέα Δημοκρατία είχε επικρατήσει του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ενώ όπως είναι λογικό, των σεναρίων του ανασχηματισμού, έπεται η ονοματολογία.

Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένονται σημαντικές αλλαγές σε καίρια χαρτοφυλάκια.

Σε ότι αφορά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, αυτός ενδεχομένως να μετακινηθεί προς το υπουργείο Εργασίας, στη θέση του κ. Βρούτση, ενώ ανάμεσα στους πιθανούς αντικαταστάτες του κ. Πέτσας βρίσκεται ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Την ίδια ώρα, γίνεται λόγος πως αναμένονται αλλαγές στις ηγεσίες των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού, με τον Χάρη Θεοχάρη και την Λίνα Μενδώνη, να αντικαθίστανται από τους Σπήλιο Λιβανό και Όλγα Κεφαλογιάννη, αντιστοίχως.

Σε ότι αφορά στο υπουργείο Οικονομικών, φαίνεται πως ο Χρήστος Σταϊκούρας, παραμένει «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, παρά τη πρόσφατη σχετική φημολογία για αντικατάστασή του.

Αναφορικά με τις μετεγγραφές, ακούγονται τα ονόματα των Γιάννη Μανιάτη και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Το ρεπορτάζ λέει ότι ο πρώτος θα βρεθεί στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το οποίο αναμένεται να κατατμιστεί. Τον τομέα της Ενέργειας θα τον κρατήσει ο κ. Μανιάτης, μια και τον γνωρίζει καλά, ενώ ο νυν υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, θα ασχοληθεί με το χαρτοφυλάκιο του περιβάλλοντος.

Σχετικά με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι εν ενεργεία βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο διέψευσε τα σχετικά σενάρια.

Ακόμα, υπάρχει το ενδεχόμενο αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τον κ. Χρυσοχοΐδη, να μετακινείται σε άλλο υπουργείο.

Τέλος, αναμένεται ριζική αναβάθμιση του υπουργείου Υγείας. Αν δε παραμείνει ο Βασίλης Κικίλιας ως επικεφαλής, ίσως πάει κάποιο πρόσωπο που γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα θέματα της υγείας.