Ελλάδα

Επιστροφή στα θρανία με αντισηπτικά, αποστάσεις και χωριστά διαλείμματα

18.05.2020 | 13:01 Eνσωμάτωση

Δεύτερο στάδιο επιστροφής στα σχολεία και από ό,τι φαίνεται - προς το παρόν τουλάχιστον - η συμμετοχή των μαθητών στα μαθήματα είναι μεγαλύτερη, με όλα τα μέτρα ασφαλείας βεβαίως να τηρούνται απαρέγκλιτα μέσα στις αίθουσες. 

Το κουδούνι χτύπησε ξανά σήμερα για τους μαθητές του Γυμνασίου καθώς και της Α’ και Β’ Λυκείου, μετά από δύο μήνες απουσίας λόγω κορωνοϊού.

Εκτός από τα γνωστά μέτρα προστασίας, της τήρησης αποστάσεων, του σχολαστικού καθαρισμού και της προαιρετικής χρήσης μάσκας, οι μαθητές θα πρέπει να φροντίσουν τα βιβλία τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν και την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το 7ο Γυμνάσιο Αθηνών στο Παγκράτι συνοδευόμενος από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Ο πρωθυπουργός κινήθηκε μέσα στους χώρους του σχολείου, συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές και έστειλε το μήνυμα «μένουμε ασφαλείς και στο σχολείο».

Στο μεταξύ, τη διαφωνία σχετικά με την επιστροφή στα θρανία συνεχίζει να εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν επέστρεψαν όμως όλοι οι μαθητές στα σχολεία με τις ίδιες συνθήκες. Στο 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας, οι μαθητές καλούνται να κάνουν μάθημα σε αίθουσες κοντέινερ.

Απομένει τέλος να αποσαφηνιστεί πώς θα γίνεται η αναμετάδοση των εξ αποστάσεως μαθημάτων.