Ελλάδα

Αποστολή MEGA: Έρημοι δρόμοι στην Πάρο – Προβληματισμένοι οι επιχειρηματίες

18.05.2020 | 10:13 Eνσωμάτωση

Στην Πάρο βρέθηκε η κάμερα του MEGA, με το νησί να παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα φέτος, αφού λόγω κορωνοϊού παραμένει σχεδόν άδειο. Στην Πάρο υπάρχουν 170 ξενοδοχεία με 10.000 κρεβάτια, υπάρχουν 5.000 βίλες και επαύλεις που ενοικιάζονται και ακόμη 720 επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενα δωμάτια, που όλα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε ο Τάσος Γκίκας, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Πάρο «δυστυχώς φέτος τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περιμέναμε. Ήταν μια υποσχόμενη χρονιά. Δεχόμαστε αντί για κρατήσεις, ακυρώσεις. Ελπίζουμε να βελτιωθούν τα πράγματα».

«Οι περισσότεροι τουρίστες στην Πάρο είναι Γάλλοι, αλλά έχουμε και από Αμερική και Αυστραλία. Μεγάλο κομμάτι τουριστών είναι και οι Ιταλοί. Οι περισσότερες ακυρώσεις τον Αύγουστο ήταν από Ιταλούς. Έχει ακυρωθεί σχεδόν ένα 90% των κρατήσεών τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Θα μειωθούν οι τιμές και από τα καταστήματα εστίασης, μετά από συνεννόηση μεταξύ μας, ώστε να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τους Έλληνες πελάτες», κατέληξε ο κ. Γκίκας.