Ελλάδα

Άμεσο άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών ζητούν μέσω MEGA οι δήμαρχοι

13.05.2020 | 08:30 Eνσωμάτωση

Άμεσο άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών της χώρας έχουν ζητήσει πολλοί δήμαρχοι παράκτιων περιοχών, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις ανοικτές παραλίες, κάτι που ενδεχομένως να δημιουργούσε πισωγύρισα, σε ότι αφορά την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Εξάλλου, το περασμένο Σαββατοκύριακο, το πρώτο χωρίς περιοριστικά μέτρα, οι Έλληνες σε όλη την επικράτεια συνέρευσαν στις παραλίες, δημιουργώντας συνθήκες που μπορούν να μετατραπούν σε υγειονομική βόμβα.

Το αίτημα για άμεσο άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών υποστήριξαν μέσω MEGA ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο δήμαρχος Νέας Προποντίδος, στην Χαλκιδική, Μανώλης Καρράς.

Αμφότεροι, συμφώνησαν στην ανάγκη, για την άμεση επαναλειτουργία των οργανωμένων παραλιών, αναμένοντας μάλιστα και τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα γίνει.

«Το αίτημα για άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών δεν απορρίφθηκε. Αυτό είναι θετικό. Συζητήθηκε σε επίπεδο ειδικών, οι οποίοι αναμένουν κάποια στοιχεία σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα του προηγούμενου δεκαπενθημέρου» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντέλλος, τονίζοντας την ανάγκη να αποφευχθεί ο συνωστισμός, παραπέμπτοντας και στην εικόνα που καταφράγηκε στις παραλίες το περασμένο Σ/Κ.

«Έχουμε πέντε οργανωμένες παραλίες, περί τα 480 στρέμματα, μπορεί να φιλοξενηθεί πολύς κόσμος» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι τα σαββατοκύριακα, οι παραλίες του δήμου του έχουν έως και 60.000 επισκέπτες.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρράς, τόνισε την ανάγκη να εκδοθεί άμεσα η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και να γίνουν γνωστά τα μέτρα προστασίας και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται, ώστε να προετοιμαστούν ανάλογα και οι επιχειρηματίες.