Ελλάδα

Γ. Χουδαλάκης: Οι νοσηλευτές είναι κακοπληρωμένοι και είναι και υποεκτιμημένοι στην κοινωνία

12.05.2020 | 21:46 Eνσωμάτωση

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA μίλησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χουδαλάκης, σχολιάζοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές στη χώρα μας, με αφορμή και την παγκόσμια ημέρα νοσηλευτών.

«Καλά τα χειροκροτήματα, αλλά τι γίνεται παρακάτω είναι το θέμα. Είναι μια μέρα που σήμερα κλείνει τα 55 της χρόνια. Είναι μία γιορτή που δεν έγινε για να γιορτάσει αλλά για να θυμίσει σε όλους ότι οι νοσηλευτές είναι κακοπληρωμένοι και είναι και υποεκτιμημένοι στην κοινωνία», σημείωσε ο γνωστός δημοσιογράφος.

«Οι άνθρωποι αυτοί παίρνουν 650 ευρώ. Στο νυχτερινό παίρνουν μισό ευρώ παραπάνω. Οι περισσότεροι είναι με συμβάσεις ομηρίας. Υπάρχουν εργολαβικοί εργαζόμενοι. Υπάρχουν άνθρωποι που πέφτουν από τα μπαλκόνια. Υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν εδώ και χρόνια να τους δώσουν τα βαρέα και ανθυγιεινά. Εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να χειροκροτάμε. Να τους λέμε βάλτε τα χέρια σας στα κάρβουνα του κορωνοϊού αλλά εμείς είμαστε στα χειροκροτήματα», τόνισε ο ίδιος.

«Ακόμα και σήμερα έγινε μία τηλεδιάσκεψη μεταξύ του πρωθυπουργού και των νοσηλευτών. Μας βγάλατε ασπροπρόσωπους είπε ο πρωθυπουργός. Αλήθεια είναι. Το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε τώρα. Θα μείνουμε στα λόγια; Είπε ο πρωθυπουργός ότι εν μέσω κορωνοϊού άλλαξε και αυτός αντιλήψεις που είχε προεκλογικά», θύμισε ο Γιώργος Χουδαλάκης.

«Σήμερα που καταβάλαμε μεγάλο κεφάλαιο ελευθερίας αλλά και της οικονομίας μας, το κάναμε για να κερδίσουμε χρόνο να ετοιμάσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το ΕΣΥ πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμο, για να αντιμετωπίσουμε την επόμενη φάση που και ο πρωθυπουργός φοβάται, και ο κ. Τσιόδρας, και ο κ. Χαρδαλιάς. Πώς θα είναι ετοιμοπόλεμοι οι άνθρωποι; Απλήρωτοι;», κατέληξε ο Γιώργος Χουδαλάκης.