Ελλάδα

Πρεμιέρα τη Δευτέρα για τους μαθητές της γ’ λυκείου

10.05.2020 | 21:05 Eνσωμάτωση

Αύριο το πρωί στις 8 το κουδούνι θα χτυπήσει για χιλιάδες μαθητές της γ' λυκείου, οι οποίοι μετά από 45 μέρες θα επιστρέψουν στις σχολικές τάξεις. Ωστόσο οι γονείς είναι προβληματισμένοι, ενώ πολλοί δηλώνουν πως δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εξαιτίας του φόβου για τον κορωνοϊό. 

Λίγες ώρες απομένουν πλέον για την επαναλειτουργία των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών της γ’ λυκείου στην τάξη. Το υπουργείο Παιδείας και ο ΕΟΔΥ δημοσιοποίησαν αναλυτικές οδηγίες για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο προβληματισμός επικρατεί στους γονείς για την ασφάλεια των παιδιών, ενώ τα μέτρα στα σχολεία είναι αυστηρά, με τάξεις που δεν ξεπερνούν τα 15 παιδιά, διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές και καθαρισμοί – απολυμάνσεις κατά τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων.  

Με μια απλή δήλωση γονέα, για ευπαθή άτομα στην οικογένεια, οι μαθητές θα μπορούν να λείψουν από το σχολείο και να παρακολουθούν σε απευθείας σύνδεση το μάθημα που γίνεται στην τάξη.

Τα γυμνάσια, καθώς και οι υπόλοιπες τάξεις του λυκείου, θα επιστρέψουν στα θρανία στις 18 Μαΐου. Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις δεν θα γίνουν, αφού η αξιολόγηση των μαθητών θα γίνει βάσει των βαθμών των τετραμήνων. Στις 15 και 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων για τα γενικά και επαγγελματικά λύκεια, αντίστοιχα.