Αθλητικά

Θετική η απήχηση των πέντε αλλαγών που ενέκρινε η FIFA

09.05.2020 | 22:04 Eνσωμάτωση

Η ιστορική απόφαση της FIFA να θεσμοθετήσει τις πέντε αλλαγές για το διάστημα που θα διατηρείται η πανδημία του κορωνοϊού, φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται θετικά από τους προπονητές, και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η δυνατότητα πέντε αλλαγών στο 90λεπτο, που θεσμοθέτησε η FIFA για την περίοδο της πανδημίας, φαίνεται ότι λύνει τα χέρια των προπονητών, στο να αντιμετωπίσουν το θέμα κούρασης μετά τη μεγάλη διακοπή.

«Νομίζω ότι 5 αλλαγές είναι κάτι πάρα πολύ καλό, που μπορεί να έχουμε στα χέρια μας για να ανταπεξέλθουμε και εμείς και οι ποδοσφαιριστές», δήλωσε ο Μιχάλης Γρηγορίου, προπονητής ΑΕΛ.

«Είναι μια έξτρα επιλογή για εμάς και μας κάνει πιο ευέλικτους, στο να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε μέχρι 5 παίκτες σε έναν αγώνα σαν αλλαγή, έτσι ώστε αν χρειαστεί να μην επιβαρύνουμε τους ποδοσφαιριστές μας», λέει ο Γιώργος Σίμος, προπονητής ΟΦΗ.

Και οι δύο Έλληνες τεχνικοί συμφώνησαν ότι δεν τίθεται θέμα ομοιογένειας, για ομάδες που έχουν ένα σταθερό κορμό και προπονητή για μεγάλο διάστημα.

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές Λίγκες αναμένεται να υιοθετήσουν την αλλαγή κανονισμού, που θα ισχύσει μέχρι τέλος του χρόνου, με τα σημερινά ιατρικά δεδομένα.