Οικονομία

Σκυλακάκης στο MEGA: Η πορεία του τουρισμού θα κρίνει και την οικονομία

08.05.2020 | 10:53 Eνσωμάτωση

Παρά το άνοιγμα της οικονομίας, μεγάλες αβεβαιότητες υπάρχουν για τον τουρισμό της χώρας επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «ΜΕGA Mag».

Ο κ. Σκυλακάκης σχετικά με την ζοφερή πρόβλεψη της Κομισιόν για ύφεση στην Ελλάδα 9,7% έκανε λόγο για «αποκλίσεις» και εξήγησε για ποιους λόγους.

«Το δικό μας σενάριο», διευκρίνισε  ο υφυπουργός Οικονομικών, «είναι μεταξύ 4,7% και 7,9%». 

«Πρέπει να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί στον τουρισμό -όπου υπάρχει αβεβαιότητα καθώς, μπορεί να κυμανθεί στο -40% ή μέχρι το -70%» πρόσθεσε εξάλλου ο κ. Σκυλακάκης. Συνεπώς, αυτό μπορεί να φέρει μεγάλη διαφορά στο ΑΕΠ.

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε και στους τρόπους αντιμετώπισης της ανεργίας: ο ένας είναι η επιδότηση της εργασίας και ο άλλος η επιδότηση της ανεργίας. 

Η Κομισιόν και εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε επιλέξει την επιδότηση της εργασίας, καθώς θεωρείται ότι η αυτή η ανεργία οφείλεται σε εξωγενή παράγοντα και είναι προσωρινή, συμπλήρωσε.

«Για το λόγο αυτό, στόχος της πολιτικής μας είναι να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», τόνισε.

Το 2021 αναμένεται μεγάλη ανάκαμψη και στοίχημα της κυβέρνησης είναι να βγει δυναμικά και σε μια χρονιά να ξεπεράσει την ύφεση προωθώντας μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 08/05/2020