Ελλάδα

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων στο MEGA: Έφθασε ο κόμπος στο χτένι με την οπλοκατοχή

06.05.2020 | 10:48 Eνσωμάτωση

Για την κατάσταση που επικρατεί στα Ανώγεια μετά το διπλό φονικό μίλησε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων κ. Νίκος Βρέντζος στην εκπομπή «MEGA Mag», ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Όλοι έχουν συνταραχθεί από το απρόσμενο διπλό φονικό αλλά προς το παρόν έχει καταλαγιάσει η εικόνα που επικρατεί στην κοινωνία των Ανωγείων, επισήμανε αρχικά ο κ. Βρέντζος. Και ευχήθηκε αυτό να συνεχιστεί και στο μέλλον.

Στάθηκε στη σημασία που έχει «να κρατηθεί πάση θυσία η κοινωνική συνοχή και να επικρατήσουν οι φωνές των ψυχραιμότερων και της λογικής», ενώ πρόσθεσε ότι «ήδη έχει δώσει ένα στίγμα προς αυτήν την κατεύθυνση η κόρη του θανόντος, Λευτέρη Καλομοίρη, η οποία είπε στον επικήδειο, πως το θέμα πρέπει να τελειώνει εδώ».

Για την οπλοκατοχή και οπλοχρησία συνολικά στην Κρήτη, σχολίασε ότι ο Σύλλογος καταδικάζει τα φαινόμενα οπλοφορίας και οπλοχρησίας. «Μέσα σε τρία χρόνια υπήρξαν τρία αθώα θύματα στο χωριό. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει, ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας».

«Το χωριό των Ανωγείων είναι ένδοξο και έχει μεγάλη ιστορία στον πολιτισμό και τη φιλοξενία και πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των προγόνων μας» συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα. 

Αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για τον «κατευνασμό των δύο οικογενειών».