Αθλητικά

«Πράσινο φως» από Μέρκελ για επανέναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος

06.05.2020 | 20:59 Eνσωμάτωση

Αντίστροφα μετρούν πλέον στη Γερμανία για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, η οποία υπολογίζεται στις 15 ή στις 22 Μαΐου, μετά και από τη σύμφωνη γνώμη της Αγκελα Μέρκελ. Η τελική ημερομηνία θα αποφασιστεί από τη Γερμανική Λίγκα και αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο και για τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε στη Γερμανία, στην οποία μετείχε και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, δόθηκε το «πράσινο φως» για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, στο δεύτερο μισό του Μαΐου.

Την τελική ημερομηνία για τη σέντρα θα την αποφασίσει η Γερμανική Λίγκα, ενώ η απόφαση για την επανέναρξη αναμένεται να δρομολογήσει και ντόμινο σχετικών αποφάσεων στα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. 

Στην Ιταλία, ομάδες όπως η Μίλαν και η Γιουβέντους, συγκεντρώθηκαν ξανά και αναμένεται να κάνουν ομαδικές προπονήσεις μετά τις 18 Μαΐου.

Στην Ισπανία, οι ομάδες επέστρεψαν στις προπονήσεις και το πρωτάθλημα αναμένεται να αρχίσει τον Ιούνιο.

Oι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα πήγαν στον προπονητικό κέντρο της ομάδας και υποβλήθηκαν σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού.

Στην Αγγλία, οι ομάδες έχουν αρχίσει ήδη τις προπονήσεις και όλα δείχνουν ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Στην Πορτογαλία, με τη σέντρα να γίνεται στις 30 Μαΐου, πραγματοποιείται ήδη η αγωνιστική προετοιμασία των παικτών, ενώ επανέναρξη θα έχουμε και στην Αυστρία.