Πολιτική

Η επόμενη μέρα της οικονομίας: Γ. Κύρτσος και Στ. Κούλογλου στο MEGA

06.05.2020 | 08:22 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης, αλλά και για την τάση που παρατηρείται κυρίως στους νέους να αψηφούν τις συστάσεις τη πολιτείας και να προβαίνουν σε ομαδικές εκδηλώσεις σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο, τέτοια φαινόμενα στέκονται εμπόδιο στην ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ για τον κ. Κούλογλου η πολιτεία θα πρέπει να μη δίνει αντιφατικά μηνύματα, καθώς καθίσταται δύσκολο να ζητάς από τους νέους να μην αντιδρούν όταν το μήνυμα δεν είναι ξεκάθαρο.

Στη συζήτηση παρενέβη ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, καθώς από τη Δευτέρα το βράδυ, πρώτη μέρα άρσης των μέτρων, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία της περιοχής, ενώ χθες σημειώθηκαν και επεισόδια μεταξύ των παρευρισκόμενων και της αστυνομίας. Σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά, στο σημείο αυτό, εδώ και χρόνια γίνεται τεράστια διακίνηση ναρκωτικών και μαστροπεία.

Στη συνέχεια, ο κ. Κύρτσος υποστήριξε πως πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση που έχουμε γνωρίσει. «Σύμφωνα με κυβερνητικό σενάριο πηγαίνουμε για ύφεση από 5-8%», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Κούλογλου παραδέχτηκε πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός για την πανδημία και την ύφεση, ωστόσο ο τρόπος αντιμετώπισης της επερχόμενης ύφεσης είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά. «Υπάρχουν συντηρητικές και προοδευτικές απαντήσεις», δήλωσε και εξήγησε πως «ή θα ξεκινήσουμε τη λιτότητα όπως το 2009 ή θα πρέπει να ενισχύσουμε αυτούς που θα πληγούν περισσότερο από την κρίση».