Πολιτική

Θα γίνουν πρόωρες εκλογές; Ασημακοπούλου-Μπαλάφας απαντούν στο MEGA

05.05.2020 | 10:49 Eνσωμάτωση

Φουντώνει τις τελευταίες μέρες το σενάριο που αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να ανανεώσει τη λαϊκή εντολή.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, τοποθετήθηκαν για το ζήτημα της… εκλογολογίας.

«Δεν τ’ ακούω από την κοινωνία. Υπάρχει ανησυχία για την υγεία και την οικονομία. Για το πώς θα ορθοποδήσουμε. Δεν ακούω για εκλογές. Τακτικιστικά σενάρια αυτά μου μιλάνε για εκλογές» υποστήριξε η κ. Ασημακοπούλου, προσθέτοντας ότι η αντιπολίτευση μιλάει για εκλογές.

«Χρειάζεται πολιτική ψυχανάλυση η στάση της αντιπολίτευσης. Κίνηση τακτικισμού να γίνουν εκλογές τώρα. Θα τους απαντήσω με ένα ρητό που μου έλεγε η γιαγιά μου ‘’πρόσεχε τι θα ζητήσεις από τον Θεό, γιατί μπορεί και να στο δώσει’’» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαλάφας αφού χαρακτήρισε θετική την αποκλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης της χώρας, σχολίασε τα σενάρια των εκλογών.

«Το ζήτημα για πρόωρες εκλογές προέκυψε από τις δηλώσεις του κ. Κυρανάκη που είπε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές. Η κατάσταση της οικονομίας και της υγείας προέχει για τον κόσμο» πρόσθεσε.

Ως προς αυτό, μάλιστα, τόνισε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όφειλε να ενημερώσει τον λαό εάν προτίθεται ή όχι να προσφύγει στις κάλπες.