Πολιτική

Η πρόταση ΝΔ για διεύρυνση κατηγορητηρίου σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου

05.05.2020 | 10:02 Eνσωμάτωση

Τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τη «σκευωρία» Novartis ζητούν 30 βουλευτές της ΝΔ.

Με οδηγό τους τέσσερις εισαγγελείς

Οι βουλευτές της ΝΔ κατάθεσε πρόταση για επέκταση του διερευνητικού καθήκοντος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (προανακριτικής επιτροπής της βουλής), που ήδη έχει συσταθεί για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η πρόταση της ΝΔ στηρίζεται στις καταθέσεις τεσσάρων ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών (Ελ. Ράικου, Π. Αθανασίου, Γ. Αγγελής και Γ. Τσατάνη) καθώς και του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Σύσταση συμμορίας, εκβιασμός, δωροληψία

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες κατέθεσαν στην προανακριτική επιτροπή υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε κρίσιμες δικαστικές υποθέσεις αλλά και για απαίτηση καταβολής μεγάλου χρηματικού ποσού προκειμένου να διευθετηθούν ευνοϊκά συγκεκριμένοι φάκελοι.

Η πρόταση της ΝΔ ζητά στα αρχικά αδικήματα για τα οποία διερευνώνται οι ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου να προστεθούν μεταξύ άλλων τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας – εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμού, δωροληψίας.

Να σημειωθεί ότι από την ημέρα κατάθεσης της συμπληρωματικής πρότασης η Ολομέλεια της Βουλής υποχρεούται εντός 10 ημερών να την συζητήσει και να ψηφίσει επί αυτής.