Πολιτική

Επιστροφή στην κανονικότητα: Άρση των μέτρων και στο βάθος… Παπαγγελόπουλος

05.05.2020 | 08:30 Eνσωμάτωση

Η επιστροφή στη… νέα κανονικότητα, αυτή της εποχής του κορωνοϊού, συνεπάγεται επάνοδο και στις πολιτικές αντιπαραθέσεις για «καυτά» ζητήματα που διατρέχουν την πολιτική ζωή της χώρας.

Ωστόσο, πρώτο μέλημα, παραμένει η σταδιακή άρση των μέτρων και η πλήρης επαναλειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή, ενδέχεται να επέλθει νωρίτερα και δη στις 25 Μαϊού η άρση των λουκέτων στην εστίαση.

Σε πρόσφατη σύσκεψη στο Μαξίμου, συζητήθηκε έντονα το ενδεχόμενο νωρίτερης επαναλειτουργίας του κλάδου της εστίασης.

Βέβαια, η οποιαδήποτε απόφαση, θα συναρτάται με την «πορεία» του δείκτη μετάδοσης του κορωνοϊού στην κοινότητα και τον αριθμό των νέων κρουσμάτων Covid-19.

Όπως επισήμανε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», Δημήτρης Μανιάτης, το κυβερνητικό σχέδιο θα πρέπει «να δοκιμάζεται και να μετριέται καθημερινά», καθώς όπως σημείωσε, περιέχει αντιφάσεις.

«Το φτου ξελευθερία το χθεσινό, είχε και ένα χαρακτήρα ψυχαναλυτικού τύπου. Ωστόσο η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει, πως μετά την φάση της ατομικής ευθύνης, πλέον έχει η ίδια την ευθύνη για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας και συνολικότερα της διαχείρισης της κατάστασης» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Προς παραγραφή όδευε η Προανακριτική επιτροπή που εξέταζε τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση Novartis, υπογράμμισε η Χριστίνα Κοραή.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, η ΝΔ διατηρεί την Βουλή σε κανονική λειτουργία και όχι σε θερινά τμήματα όπως ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χθες, η κυβερνητική παράταξη, πρότεινε διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του κ. Παπαγελλόπουλου.

Σε ότι αφορά την Αξιωματική Αντιπολίτευση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δημήτρη Μανιάτη, αναμένεται μία συνολική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα. 

Φαίνεται, πως ο Δημ. Παπαγγελόπουλος δεν θα λάβει θερμή στήριξη, σε μια υπόθεση που απασχολεί καιρό τόσο το πολιτικό όσο και το δικαστικό πεδίο.

Κάπως έτσι χαρτογραφείται η επάνοδος στην πολιτική κανονικότητα του τόπου.