Πολιτική

Εντυπωσιακό βίντεο: Ελληνικά μαχητικά καταδιώκουν τουρκικά F-16

05.05.2020 | 19:48 Eνσωμάτωση

Εντυπωσιακά πλάνα έδωσε στη δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία, στα οποία εμφανίζεται η καταδίωξη τουρκικού F-16 από ελληνικό μαχητικό.

Όλα στο κόκκινο μέσα στο cockpit του Μirage. Το βίντεο ντοκουμέντο κόβει την ανάσα.

Κυριακή 3 Μαΐου. Τα ελληνικά γεράκια καταδιώκουν τα τουρκικά F-16 πάνω από τις Οινούσσες, μετά την ιταμή πρόκληση με την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Η στιχομυθία ανάμεσα στους δύο πιλότους των Mirage 2000-5 δείχνουν πως έχουν πέρα από κάθε αμφιβολία το «πάνω χέρι» για μια ακόμα φορά.

Ο Αντιπτέραρχος Θωμάς Σκαμπαρδώνης κρούει τον κώδωνα κινδύνου για ένα ατύχημα αν συνεχιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Η Άγκυρα δείχνει πως είναι αποφασισμένη να ανεβάσει το θερμόμετρο όσο η επιδημία του κορωνοϊού καταλαγιάζει και η τουρκική οικονομία γονατίζει.

Με νέα NAVTEX αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να κάνει ασκήσεις στην θαλάσσια περιοχή Ικαρίας, Πάτμου και Λέσβου, την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Την Τρίτη το πρωί τουρκικά μαχητικά πέταξαν και πάλι πάνω από ελληνικό νησί. Τις Οινούσσες. Στην Αθήνα έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την διεξαγωγή μεγάλης αεροναυτικής άσκησης σε όλο το εύρος του Αιγαίου. Ένα ακόμα μήνυμα ισχύος την στιγμή που η Άγκυρα ματαίωσε την άσκηση Mavi Vatan.