Υγεία

«Be-Live»: Η βοήθεια με εξωσωματική γονιμοποίηση σε υπογόνιμα ζευγάρια

05.05.2020 | 09:08 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Γυναικολόγος αναπαραγωγής, Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ και Συνιδρυτής της ΜΚΟ «Be-Live», Βασίλης Κελλάρης για τη λειτουργία και τους στόχους της οργάνωσης.

Η «Be-Live» είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου 16 μήνες και παρέχει βοήθεια σε ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες εξωσωματικής γονιμοποίησης. Μέχρι ώρας έχουν γεννηθεί τέσσερα παιδιά, ενώ άλλα 12 πρόκειται να γεννηθούν.

Τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγονται τα ζευγάρια είναι οικονομικά, εισόδημα από 5.000-10.000 ευρώ, περιουσιακά στοιχεία, ακίνητη περιουσία και καταθέσεις, καθώς επίσης και η γεωγραφική τοποθεσία κάθε ζευγαριού. Επιλέγονται κυρίως άτομα από απομακρυσμένες περιοχές.

Ακόμα η οργάνωση βοηθά γυναίκες και άντρες που πρόκειται να υποβληθούν σε χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες ώστε να κρυοσυντηρήσουν το γενετικό τους υλικό προκειμένου να μπορέσουν να τεκνοποιήσουν αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας και της απαγόρευσης, οι δραστηριότητες της οργάνωσης είχαν παύσει με βάση οδηγίες από την εθνική αρχή αναπαραγωγής, ωστόσο πλέον οι διαδικασίες έχουν επανεκκινήσει.