Πολιτική

Το βράδυ κάνει «ταμείο» η κυβέρνηση για την πρώτη μέρα άρσης των μέτρων

04.05.2020 | 21:00 Eνσωμάτωση

Πρεμιέρα σήμερα της σταδιακής άρσης απαγορεύσεων και περιορισμών, πρώτο τεστ της ανταπόκρισης των πολιτών στους νέους κανόνες, πώς αποτιμά η κυβέρνηση αυτή τη μετάβαση από το περιβάλλον της καραντίνας σε μια νέα καθημερινότητα;

Σύμφωνα με τον Γιάννη Χρηστάκο η κυβέρνηση με πολλή αγωνία παρακολουθούσε τις εξελίξεις, από την πρώτη ημέρα άρσης του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, κι αργά το βράδυ θα κάνει την αποτίμηση της ημέρας.

Εξαιρετικά ευχαριστημένοι έως τώρα οι κυβερνώντες από το πως ανταποκρίθηκαν οι πολίτες, με βάση και τις πολλές ανάγκες που είχαν δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα. 

Την ίδια στιγμή, έντονες είναι οι πιέσεις από πλευράς καταστημάτων εστίασης που επιμένουν να ανοίξουν νωρίτερα τα μαγαζιά τους. Αυτό είναι κάτι που εξετάζεται μέρα με τη μέρα στην κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπογραμμίζει ότι θα σεβαστεί απολύτως την γνώμη των ειδικών.

«Σπαζοκεφαλιά» παραμένει και η φετινή τουριστική σεζόν. Υπάρχει σοβαρή πίεση κι από εκεί από τους επαγγελματίες, με ένα μεγάλο ποσοστό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια σεζόν μόλις 2 μηνών.