Πολιτική

Πέτσας: Μπήκαμε στη «γέφυρα ασφάλειας» – Τι αλλάζει από σήμερα

04.05.2020 | 13:50 Eνσωμάτωση

«Μπήκαμε από σήμερα το πρωί στη γέφυρα ασφάλειας που μας πάει σε μια νέα κανονικότητα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στόχος είναι η σταδιακή και ασφαλής επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας ώστε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Από σήμερα αίρονται οι περιορισμοί στις εντός του νομού μετακινήσεις, αλλά όχι στις μετακινήσεις προς την περιφέρεια και τα νησιά.

Επανεκκινούν τη λειτουργία τους επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ώστε από σήμερα να μπορούμε να πούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κάνουμε όλοι ένα βήμα».

Παράλληλα ο κ. Πέτσας τόνισε πως «όλοι ξέρουμε ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» επισημαίνοντας πως «η επιστροφή στη νέα κανονικότητα μοιάζει με έξοδο από το λαβύρινθο».

«Στόχος μας να πάρουμε πίσω τις ζωές μας. Οφείλουμε να ακούμε τους ειδικούς. Κάθε σχέδιο υπόκειται σε βελτιώσεις και αναθεωρήσεις. Θα πηγαίνουμε σταδιακά ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα»  τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας.

Τόνισε την ανάγκη να ακούμε τους ειδικούς, μια και όπως είπε είναι άδικο να χαθούν οι θυσίες που κάναμε μέχρι τώρα.

Παράλληλα, ανέφερε ως «κλειδί» την επόμενη μέρα την ατομική ευθύνη και την συλλογική ωριμότητα.

Μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα μέτρα που θα ληφθούν προς ενίσχυση του καλλιτεχνικού κόσμου.