Πολιτική

Εύσημα του πρωθυπουργού και της Προέδρου της Δημοκρατίας στους πολίτες

04.05.2020 | 21:13 Eνσωμάτωση

Με έξοδο από λαβύρινθο παρομοίασε η κυβέρνηση το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα, που από σήμερα πέρασε στην επόμενη φάση, με την άρση των πρώτων περιοριστικών μέτρων. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για την πορεία της πανδημίας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ η αντιπολίτευση θεωρεί ότι τα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού στην οικονομία, είναι ανεπαρκή.

Αυτή τη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν τα είπαν μέσω skype αλλά δια ζώσης χωρίς πάντως να ανταλλάξουν χειραψία.

Οι Έλληνες πειθάρχησαν στα μέτρα και γι’ αυτό περνάμε στο επόμενο βήμα συμφώνησαν και οι δύο, με αισιοδοξία για τη συνέχεια.

«Υπερήφανος για τους Έλληνες» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο CNN.

Η «νέα καθημερινότητα» βρήκε τον ΣΥΡΙΖΑ να επενδύει σε μία διαφορετική ατζέντα με αιχμή το νομοσχέδιο για το περιβάλλον. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός δεν έκατσαν και σε τόσο μεγάλη απόσταση στον καναπέ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε την πρώτη του επιθυμία στους δημοσιογράφους έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Η Δευτέρα ήταν crash test για την κυβέρνηση. Από το «Μένουμε Σπίτι» περάσαμε στο μήνυμα «Μένουμε Ασφαλείς» σε μια περίοδο που το Μαξίμου χαρακτηρίζει «γέφυρα ασφάλειας».

Καμπανάκι κινδύνου για τα εργασιακά κρούει για το επόμενο διάστημα ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η κυβέρνηση πάντως διαβεβαιώνει ότι θα στηρίξει εργαζομένους και επιχειρήσεις για όσο χρειαστεί.