Πολιτική

Επιστροφή στην κανονικότητα: Κυβερνητικό στοίχημα η πιστή εφαρμογή του σχεδίου

03.05.2020 | 13:00 Eνσωμάτωση

Το μεγάλο στοίχημα και ταυτόχρονα πρωταρχικός στόχος για την κυβέρνηση είναι η πιστή εφαρμογή του σχεδίου που έχει εκπονηθεί για την σταδιακή άρση των μέτρων. 

Στενά θα παρακολουθούν από αύριο στην κυβέρνηση την εφαρμογή των πρώτων μέτρων χαλάρωσης και τις τυχόν επιπτώσεις που θα έχουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Η επιτυχία κάθε σταδίου θα κρίνει αν θα είναι εφικτό το πέρασμα τις επόμενες φάσεις έως ότου ολοκληρωθεί το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα περί τα τέλη Ιουνίου. 

Στόχος είναι να μην χρειαστούν πισωγυρίσματα. Κριτήριο για όλα θα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, των θυμάτων του κορωνοϊού αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία. 

Με δύο παρεμβάσεις του, χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε την ανάγκη πιστής εφαρμογής των οδηγιών που έχουν δώσει οι ειδικοί και οι Λοιμωξιολόγοι. 

Η μία παρέμβαση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ και η άλλη σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, στη δεύτερη, τόνισε πόσο σημαντική είναι η τήρηση της υγιεινής, η διατήρηση των αποστάσεων και η σωστή χρήση των μασκών. 

Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, στο Μέγαρο Μαξίμου εξέταζαν το ενδεχόμενο διεύρυνσης της λίστας των καταστημάτων που θα ανοίξουν τη Δευτέρα.

Τροχοπέδη στις σκέψεις αυτές έβαλε η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, η οποία δεν ήθελε οι εργαζόμενοι που θα επιστρέψουν στις δουλειές τους την πρώτη εβδομάδα να ξεπερνούν τις 70.000.

Τέλος, αύριο το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα ενημέρωσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, για τις εξελίξεις και την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.