Αθλητικά

Επιστρέφουν στις προπονήσεις βάσει ιατρικού πρωτοκόλλου στη Super League

03.05.2020 | 20:50 Eνσωμάτωση

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στις ατομικές προπονήσεις των ομάδων της Super League έχει ξεκινήσει, βάσει πρωτοκόλλου που θα ακολουθήσουν. Πριν από όλα, παίκτες και προπονητικό team, θα κάνουν τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ.

Η επιστροφή στα αθλητικά κέντρα για τις ομάδες της Super League , θα γίνει βάσει ιατρικού πρωτοκόλλου. Ακολουθώντας το παράδειγμα των ομάδων από το εξωτερικό που ήδη έχουν ξεκινήσεις ατομικές προπονήσεις, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Την Δευτέρα θα ακολουθήσουν όλοι έναν μοριακό έλεγχο, όπως είναι οι συστάσεις του Υπουργείου Αθλητισμού, μοριακό έλεγχο γιατί είναι η πιο ακριβής εξέταση που μπορεί να σου δώσει το θετικό τεστ ή το αρνητικό. Οπότε μπορείς να συμμετάσχεις σε προπόνηση.

Αρχικά οι προπονήσεις θα γίνονται σε γκρουπ έως 8 ατόμων και άπαντες θα έχουν υποβληθεί στα απαραίτητα τεστ για τον κορωνοϊό, με βάση τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα.

Τα τεστ θα είναι 2 ειδών και θα γίνουν την Δευτέρα. Την Δευτέρα δηλαδή θα έχουμε πολύ κόσμο. Είμαστε κάπου 78 άτομα γιατί εκτός από τους 34 παίκτες είναι και το προσωπικό.

Την ίδια ώρα στην Αγγλία, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης στο ποδόσφαιρο, προγραμματίζουν στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου και την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου. Όλα τα παιχνίδια που απομένουν για τον θεσμό, που βρίσκεται στην προημιτελική φάση, αναμένεται να διεξαχθούν στο «Γουέμπλεϊ».