Πολιτική

Η επόμενη μέρα για τα εργασιακά δικαιώματα

02.05.2020 | 10:42 Eνσωμάτωση

Στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Πρωτομαγιά και στα εργασιακά θέματα που ανακύπτουν την επόμενη μέρα αναφέρθηκαν ο κ. Νίκος Σοφιανός, μέλος Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και ο κ. Γιάννης Παϊδας, πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Ο κ. Σοφιανός υπογράμμισε αρχικά, ότι η συγκεκριμένη διαδήλωση ήταν των συνδικάτων και των συνδικαλιστών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που συσπειρώνονται στο πανεργατικό μέτωπο.

«Το ΚΚΕ στηρίζει αυτή την συσπείρωση που υπάρχει στη χώρα και που χθες με αυτές τις συγκλονιστικές κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα αλλά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έδειξαν ότι υπάρχει ένα σημαντικό δυναμικό στο εργατικό κίνημα που δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει ξανά τα σπασμένα» συμπλήρωσε. 

Ενώ τόνισε ότι πολλοί κλάδοι της οικονομίας θα πληγούν και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πως την επόμενη μέρα θα είναι άνεργοι.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Παϊδας, τόνισε ότι η ΑΔΕΔΥ όπως και η ΓΣΕΕ αποφάσισαν να τιμήσουν την Πρωτομαγιά όχι με πορείες και συγκεντρώσεις αλλά με μια σεμνή τελετή καταθέτοντας στεφάνια.

Ενώ συμπλήρωσε πως ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ δεν προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε ανάλογες κινητοποιήσεις όπως εκείνη του Συντάγματος.