Αθλητικά

Ευρώπη: Σε ποιες χώρες ξανά ζωντανεύει το ποδόσφαιρο

02.05.2020 | 14:48 Eνσωμάτωση

Σε οκτώ γήπεδα, τα οποία θα επιλεγούν με γεωγραφικά κριτήρια, θα ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική σεζόν στην Αγγλία για την Premier League. 

Το θρυλικό Ολντ Τράφορντ φέρεται να είναι ένα από τα γήπεδα που θα επιλεγούν για την ολοκλήρωση της σεζόν στην Αγγλία. 

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, οι ομάδες της Premier League αποφάσισαν να προτείνουν στην κυβέρνηση την ολοκλήρωση της σεζόν σε οκτώ γήπεδα που θα επιλεγούν με γεωγραφικά κριτήρια και θα σφραγιστούν, ώστε να λειτουργούν υπό αυστηρές συνθήκες για τον κορωνοϊό. 

Στο μεταξύ, ο σταρ της Μάντσεστερ Σίτι, Σέρχιο Αγουέρο θεωρεί πως η ανακάλυψη του εμβολίου θα βάλει τέλος στον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Επανεκκίνηση του πρωταθλήματος σχεδιάζουν και στην Ισπανία. Ο πρόεδρος της Λα Λίγκα, Χαβιέ Τεμπάς δήλωσε πως αυτή μπορεί να γίνει μέσα στον Ιούνιο και θεωρεί ότι η χώρα θα ωφεληθεί οικονομικά με την επιστροφή του ποδοσφαίρου στη δράση.

Πάντως, στη Γαλλία η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος έφερε μεγάλες αντιδράσεις. Η Λιόν που βγαίνει ζημιωμένη από αυτή την απόφαση, θα κινηθεί νομικά, αφού στερείται μιας θέσης σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρασινεάνου, δήλωσε ότι οι θιγόμενοι σύλλογοι μπορούν να διερευνήσουν νομικές επιλογές.