Πολιτική

Δύο ημέρες πριν την επιστροφή στην κανονικότητα

02.05.2020 | 20:53 Eνσωμάτωση

Το στοίχημα της κυβέρνησης από τη Δευτέρα είναι να μην αναγκαστεί να πάρει πίσω κάποιο από τα μέτρα που χαλαρώνουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε γι’ αυτό τους πολίτες να εφαρμόσουν τις οδηγίες των ειδικών ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση δέχεται κριτική από την αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού στην οικονομία.

Δύο ημέρες πριν τη χαλάρωση των μέτρων ο πρωθυπουργός στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ το ξεκαθάρισε: Η σταδιακή επάνοδος στην καθημερινότητα είναι πιο δύσκολη από το απότομο κλείσιμο στο σπίτι.

Στη ΝΔ αποφάσισαν να αναβάλλουν λόγω κορωνοϊού τις εσωκομματικές εκλογές ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το κυβερνών κόμμα θα πρέπει να ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας για ήπιους τόνους.

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να δίνει πολλά για τους λίγους και τίποτα για τους πολλούς λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το βάθος και η διάρκεια της ύφεσης θα εξαρτηθεί από την πανδημία αλλά και από την έγκαιρη παρέμβαση τώρα τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Αντίθετα ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ πλέκει το εγκώμιο για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει την πανδημία και τις συνέπειές της.

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο εξής θα έχουν συνάντηση κάθε μήνα.