Οικονομία

Τι αλλάζει με τα νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και δανειοληπτών

01.05.2020 | 07:16 Eνσωμάτωση

Nέα μέτρα συνολικού ύψους 24 δισεκατομμυρίων ενεργοποιεί η κυβέρνηση με στόχο τη στήριξη τόσο της επιχειρηματικότητας και των υπαλλήλων που δοκιμάζονται, όσο και των δανειοληπτών.

Ο Ντίνος Σιωμόπουλος  αναφέρθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» στα νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων στην προστασία της πρώτης κατοικίας που παρατείνεται για ακόμη τρεις μήνες, έως τα τέλη Ιουλίου, αλλά και στην κρατική επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών. 

Επίσης ανέλυσε τι θα γίνει με το αναλογικό επίδομα των 800 ευρώ και την έκπτωση 40% του ενοικίου για την επαγγελματική στέγη, την α' κατοικία εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή και την φοιτητική στέγη.

Έδωσε πληροφορίες για την αναστολή εργασίας αλλά και για το πρόγραμμα ενίσχυσης από κοινοτικούς πόρους εργαζομένων με μειωμένο ωράριο.

O εργατολόγος κ. Δημήτρης Μπούρλος μιλώντας στην ίδια εκπομπή ανέφερε ως πρώτη εκτίμηση, ότι τα μέτρα στήριξης αφορούν κυρίως τον Μάϊο.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του κυβερνητικού σχεδίου για την κάλυψη μέρους των αποδοχών των εργαζομένων που από συμβάσεις πλήρους απασχόλησης θα μπουν σε ευέλικτες μορφές εργασίας με μειωμένα ωράρια. Σε αυτό το σχέδιο δεν θα συμπεριλαμβάνονται όσοι ήδη εργάζονται με μειωμένα ωράρια.

Ο κ. Μπούρλος ανέφερε επίσης ότι με τα νέα μέτρα, οι επιχειρήσεις θα έχουν πλέον την δυνατότητα να προχωρούν σε άρση αναστολής  εργασίας για τους εργαζομένους τους και αναμένεται να ξεκαθαριστούν όλες οι λεπτομέρειες με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.