Πολιτική

Θ. Παφίλης στο MEGA: Να αποσυρθούν τα βάρβαρα μέτρα που χτυπούν τους εργαζομένους

01.05.2020 | 09:55 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «MEGA Mag» μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης από την πλατεία Συντάγματος όπου πραγματοποιείται συμβολική διαμαρτυρία ανήμερα Πρωτομαγιά.

«Η εργατική Πρωτομαγιά είναι η μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, της πρωτοπόρας τάξης της κοινωνίας που παράγει τον πλούτο, τον οποίο κλέβουν οι λίγοι. Η εργατική τάξη που μέσα στην υγειονομική κρίση έδωσε τη μάχη στην πρώτη γραμμή και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση την χρησιμοποίησε με τρόπο προκλητικό και απάνθρωπο για να περάσει όλα τα αντεργατικά μέτρα», δήλωσε ο κ. Παφίλης. 

Η συμμετέχοντες τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κάνοντας χρήση μασκών και γαντιών, ενώ στο έδαφος έχουν τοποθετηθεί αυτοκόλλητα ανά δύο μέτρα που υποδεικνύουν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Σήμερα οι διαδηλωτές δίνουν το σήμα πως «οι εργαζόμενοι εφαρμόζουν τα μέτρα και τις συμβουλές των επιστημόνων και απαιτούν να παρθούν σοβαρά υγειονομικά μέτρα στο χάος των εργοστασίων, στα ΜΜΜ, στους χώρους εργασίας και στις προσφυγικές δομές».

«Να αποσυρθούν τα βάρβαρα μέτρα, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που χτυπούν τους εργαζομένους», τόνισε ο κ. Παφίλης κι έθεσε το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;».