Πολιτική

Στρ. Φαναράς στο MEGA: Μεγάλη κερδισμένη η ΝΔ το τελευταίο δίμηνο

01.05.2020 | 10:48 Eνσωμάτωση

Την άνοδο των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας τους τελευταίους δύο μήνες υπογράμμισε ο Στράτος Φαναράς, σημειώνοντας ότι αποτυπώνουν τις θετικές απόψεις των πολιτών για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού. 

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag» ο πρόεδρος και διευθ. σύμβουλος της Metron Analysis υποστήριξε ότι η ΝΔ σημείωσε άνοδο οκτώ ποσοστιαίων μονάδων το τελευταίο διάστημα, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ανακόψει την πτωτική του πορεία (+1%). 

«Τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου δεν φαίνεται να απειλούνται» συμπλήρωσε ο κ. Φαναράς. 

Παράλληλα, τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια κυριαρχούσε η ανησυχία των πολιτών για την οικονομία, όμως με την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού φαίνεται πως υποχώρησε δίνοντας τη θέση της στον τομέα της υγείας. 

Ο κ. Φαναράς τόνισε ότι μεγάλο ποσοστό των πολιτών κρίνει σταθερά θετικά την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε αντίθεση με τους κλάδους της οικονομίας και της εργασίας που τα ποσοστά της ΝΔ είναι μικρότερα. 

Τέλος, ο επικεφαλής της Metron Analysis υπογράμμισε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών κρίνει θετικά τους πολιτικούς αρχηγούς για τη συναίνεση που έδειξαν στην περίοδο της πανδημίας, ενώ εμφανίζονται διχασμένοι για το αν επιθυμούν κυβερνήσεις συνεργασίας ή αυτοδύναμες.