Κόσμος

Αποκλειστικό MEGA: Εμβόλιο για τον κορωνοϊό πιθανότατα στις αρχές του 2021

26.04.2020 | 08:05 Eνσωμάτωση

Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό πιθανότατα έρχεται στις αρχές του 2021, αποκάλυψε η Νάταλι Μολ, γενική διευθύντρια της Ένωσης Ευρωπαϊκών Φαρμακοβιομηχανιών που μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» και τον Σαράντη Μιχαλόπουλο.

Η Νάταλι Μολ εξήγησε πού βρισκόμαστε σε σχέση με την κρίση του κορωνοϊού και μίλησε για την αγωνιώδη προσπάθεια ερευνητών και επιστημόνων για την έρευνα και την ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων κατά του κορωνοϊού αλλά και για την διασφάλιση της προμήθειας φαρμάκων στην Ευρώπη.

Σχετικά με το πότε να αναμένουμε εξουσιοδοτημένο εμβόλιο έτοιμο για χρήση, είπε πως υπάρχουν περίπου 80 προγράμματα εμβολίων κατά του κορωνοϊού και πολλές κλινικές δοκιμές που έχουν ξεκινήσει, όχι μόνο σε Κίνα και ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη.

Εκτίμησε πως αν οι κλινικές δοκιμές συνεχίσουν και είναι επιτυχημένες, θα μπορούσαμε να έχουμε εμβόλιο μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, που να είναι σε θέση να εγκριθεί.

Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να προβλέψει εάν οι κλινικές δοκιμές θα οδηγήσουν σε επιτυχημένα υποψήφια εμβόλια, είπε μεταξύ άλλων.