Υγεία

Γ. Σουρβίνος στο MEGA για κορωνοϊό: Bαδίζουμε με αυξητική τάση – Κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος

06.04.2020 | 09:57 Eνσωμάτωση

Κρίσιμος μήνας είναι ο Απρίλιος για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέφερε στην εκπομπή «ΜΕGA Mag» ο κ. Γιώργος Σουρβίνος, καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος Δ.Σ. του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Σουρβίνο, όλος ο Απρίλιος είναι ένας κρίσιμος μήνας καθώς έχουμε διανύσει ένα σημαντικό διάστημα με ομαλή εξέλιξη και διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα, και είναι κρίσιμο να παραμείνει έτσι και αυτόν τον μήνα.

Σχετικά με την διαφαινόμενη έκβαση της πορείας του ιού είπε:

Θεωρώ πως βαδίζουμε με αυξητική τάση. Ακόμη δεν έχουμε φθάσει στην κορύφωση της εξάπλωσης και περιμένουμε να δούμε πότε θα φθάσουμε στο κορυφαίο σημείο της καμπύλης.

Εφ'όσον δούμε καθοδική πορεία της καμπύλης, τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε για επανασχεδιασμό των μέτρων και ίσως σταδιακή τους χαλάρωση. Αυτό όμως δεν προβλέπω να συμβεί μέσα στον Απρίλιο. Το ευνοϊκό σενάριο είναι για τις αρχές Μαϊου.

Όσο για την συγκρατημένη αισιοδοξία για τη διασπορά του ιού στη χώρα μας, αυτή «έγκειται στο ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν έχουμε ραγδαία έκρηξη κρουσμάτων» τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Σουρβίνος.

Επέμεινε δε στα μέτρα υγιεινής και των αποστάσεων που πρέπει να τηρούνται.