Πυρετός συσκέψεων γίνεται τις τελευταίες μέρες και στην Ελλάδα για το ενδεχόμενο που επικρατήσει το Brexit στο αυριανό δημοψήφισμα.
Πυρετός συσκέψεων γίνεται τις τελευταίες μέρες και στην Ελλάδα για το ενδεχόμενο που επικρατήσει το Brexit στο αυριανό δημοψήφισμα.
Έρευνα μεγάλης συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο μέτρησε τις επιπτώσεις της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλες τις χώρες της ένωσης. Στην κατάταξη για την πιο εκτεθειμένη χώρα στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ολλανδία ενώ ακολουθεί η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Πορτογαλία και κατόπιν η Ελλάδα.
Ένας από τους δείκτες που συνυπολογίζονται στην έρευνα είναι οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Μεγάλη Βρετανία που ανέρχονται στο 1,7% του ΑΕΠ.
Ακολούθως, είναι ο αριθμός των Ελλήνων που κατοικούν στη Βρετανία και αντιστοιχεί στο 0,4% του συνολικού πληθυσμού ενώ ένα τρίτο κριτήριο είναι οι ισχυροί τραπεζικοί δεσμοί της Αγγλίας με την Ελλάδα.
Ένας τέταρτος δείκτης είναι ο ευρωσκεπτικισμός στην Ελλάδα που φθάνει -σύμφωνα με την έρευνα- στο 44% και που εκτιμάται ότι σε περίπτωση Brexit θα "φουντώσει" το ποσοστό αυτό.
Αυτά τα στοιχεία σχετίζονται με τις άμεσες επιπτώσεις ενός ενδεχόμενου Brexit την ώρα που είναι προφανές ότι οι επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία θα επηρεάσουν τάχιστα και την ελληνική που ακόμα κλυδωνίζεται από βαθιά ύφεση.