"Συγγνώμη" ζήτησε ο στρατηγός Τζον Κάμπελ, επικεφαλής των υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών δυνάμεων στο Αφγανιστάν από τον πρόεδρο της χώρας μετά τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου Άσραφ Γάνι, και λίγο αργότερα ανασκεύασε την αρχική ανανοίνωση λέγοντας ότι ο αμερικανός στρατηγός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.
"Συγγνώμη" ζήτησε ο στρατηγός Τζον Κάμπελ, επικεφαλής των υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών δυνάμεων στο Αφγανιστάν από τον πρόεδρο της χώρας μετά τον βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, όπως ανακοίνωσε του γραφείου του προέδρου Άσραφ Γάνι.
Λίγο αργότερα το γραφείο του προέδρου Γάνι ανασκεύασε την ανακοίνωση αναφέροντας ότι ο διοικητής των υπό των ΗΠΑ στρατιωτικών δυνάμεων εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Αφγανό πρόεδρο, μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου..
Την ίδια ώρα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ δήλωνε ότι διεξάγεται "εξαντλητική έρευνα" για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ότι πραγματοποιήθηκε από αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις. Τόνισε ότι "οι αμερικανικές δυνάμεις, προς υποστήριξη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας , επιχειρούσαν στην περιοχή, όπως και οι Ταλιμπάν".
Από την αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο στην πόλη Κουντούζ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι και σύμφωνα με την οργάνωση μεταξύ αυτών είναι τουλάχιστον εννέα μέλη του προσωπικού των MSF, τέσσερις ασθενείς και τρία παιδιά. Όπως δήλωσε η ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), μέλη του προσωπικού της τηλεφώνησαν έξαλλα σε στρατιωτικούς αξιωματούχους στο ΝΑΤΟ στην Καμπούλ και στην Ουάσινγκτον καθώς οι βόμβες έπεφταν βροχή στο νοσοκομείο τους για σχεδόν μία ώρα.
"Ασυγχώρητη" και "εν δυνάμει εγκληματική" χαρακτήρισε την αεροπορική επίθεση ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ρααντ Αλ Χουσέιν, ο οποίος ζήτησε τη διεξαγωγή εις βάθος και διαυγούς έρευνας, λέγοντας ότι "εάν αναγνωρισθεί ως σκόπιμη από τη δικαιοσύνη, μία αεροπορική επιδρομή εναντίον νοσοκομείου μπορεί να συνιστά έγκλημα πολέμου".
Την ίδια ώρα, έκκληση απηύθυνε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρίστος Στυλιανίδης, προς όλες τις πλευρές να σεβασθούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να "διασφαλίσουν ότι οι εγκαταστάσεις παροχής ιατρικής βοήθειας και τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων προστατεύονται".