Πολιτικές εκτιμήσεις σχετικά με το νέο επεισόδιο στη σύγκρουση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την κυβέρνηση και ειδικά με το Ν. Παππά με αφορμή τη σύνθεση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου έκαναν σήμερα στην εκπομπή "Πρωινό MEGA" στελέχη των κομμάτων, ερχόμενοι σε αντίθεση με την πρόεδρο της Βουλής.
Πολιτικές εκτιμήσεις σχετικά με το νέο επεισόδιο στη σύγκρουση της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την κυβέρνηση και ειδικά με το Ν. Παππά με αφορμή τη σύνθεση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου έκαναν σήμερα στην εκπομπή "Πρωινό MEGA" στελέχη των κομμάτων, ερχόμενοι σε αντίθεση με την πρόεδρο της Βουλής.
"Σε σχέση με τις δυο προτάσεις, η μια που λέει εν μέρει αντικατάσταση και η άλλη που λέει συνολική αντικατάσταση η θέση μου είναι η συνολική αντικατάσταση ανανέωση δεν χρειάζεται τα πρόσωπα, ισχύει η αρχή της εναλλαγής", υπογράμμισε από τη μεριά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
"Όταν οι δικές σου θέσεις και απόψεις και μιλάμε για τις θέσεις και απόψεις της προέδρου της Βουλής έρχονται σε απόλυτη αν θέλετε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση, οι υπουργοί γενικότερα, νομίζω ότι το πιο συνεπές είναι κανείς να αποχωρεί", σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Ο βουλευτής του Ποταμιού, Νίκος Ορφανός επισήμανε ότι "υπάρχει ένα πρόβλημα όσον αφορά και την ομαλή λειτουργία της Βουλής και όσον αφορά και τον αδιαφανή τρόπο του καναλιού της Βουλής αλλά όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν θεσμικά".
"Εμείς το πρόβλημά μας δεν είναι το πρόσωπο, είναι η θεσμική συμπεριφορά των προσώπων σε σχέση με αυτά που εκπροσωπούν διότι ο τρίτος πολιτειακός παράγοντας στη χώρα που είναι ο πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να είναι μονίμως σε μια συγκρουσιακή φάση ακόμα και με την ίδια του την κυβέρνηση", πρόσθεσε.
Στην πρωινή εκπομπή παρενέβη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος, λέγοντας ότι η χθεσινή κόντρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με το Νίκο Παππά "ήταν πολιτική αντιπαράθεση, είναι μείζον φαίνεται το χάσμα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς παρακολουθούσαμε επί μια ώρα πραγματικά τις αντεγκλήσεις".
Τι έγινε χθες στη Διάσκεψη των Προέδρων
Θυελλώδης ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων στη Βουλή με αντικείμενο τη σύνθεση του ΕΣΡ, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να εξηγεί επί 45 λεπτά γιατί διαφωνεί με την πρόταση του Μαξίμου και να τονίζει ότι πρέπει να αναπληρωθούν μόνο οι τρεις κενές θέσεις.
Επιτέθηκε στον υπουργό Επικρατείας με αφορμή τη σύγκρουσή τους στην Κεντρική Επιτροπή για τη μητέρα της που προεδρεύει του ΕΣΡ: "Κάποιοι στην ΚΕ έκαναν απαράδεκτες, εξοργιστικές, αήθεις και κακές επιθέσεις εναντίον της μητέρας μου. Και αυτό ενώ είναι γνωστό ότι η μητέρα μου ήταν στο ΕΣΡ πριν τη δική μου εκλογή στη Βουλή".
Ο Ν. Παππάς είπε ότι κάποιοι που επιχειρούν να μπλοκάρουν και να συσκωτίσουν τη νομική σύνθεση του ΕΣΡ εξυπηρετούν μεγάλα συμφέροντα που πολεμούν το νομοσχέδιο.
"Ποιον εννοείτε; Την κ. Κωνσταντοπούλου;", ρώτησε ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι αλλά ο κ. Παππάς δεν απάντησε.
Η σύγκρουση αυτή δεν ήταν η μόνη, ωστόσο, καθώς έντονος διάλογος υπήρξε και μεταξύ της προέδρου της Βουλής και του Ν. Φίλη.
"Και σεις είσασταν μέσα σε αυτούς που κάνατε επίθεση και κριτική", του είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλο για να λάβει την εξής απάντηση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ: "Μη με προκαλείτε γιατί εγώ θέλω να τα πω στα αρμόδια όργανα στην ΚΕ και στην ΚΟ, αλλά αν με προκαλέσετε θα τα πω και εδώ. Μην γίνεσθε συνέχεια αυτοθυματοποιούμενη για τη μητέρα σας".