Τηλεδιάσκεψη είχαν το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Τηλεδιάσκεψη είχαν το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν η πορεία των διαπραγματεύσεων και η ανάγκη άρσης των εμποδίων που υπάρχουν για την επίτευξη μιας συμφωνίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς συζητήθηκε ούτε αν επικείται κάποια πρωτοβουλία ή παρέμβαση.
Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group επανήλθαν κάποια θέματα και ενδεχομένως αυτή να ήταν η αιτία της τηλεδιάσκεψης.
Προειδοποίηση Τσακαλώτου
Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian o διαπραγματευτής της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος προειδοποιεί ότι μόνο με παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη μπορεί να φθάσει η Αθήνα σε τελική συμφωνία με τους εταίρους.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, οι δύο πλευρές πλησιάζουν η μία την άλλη, όμως η τελική συμφωνία θα πρέπει να λάβει χώρα μεταξύ πολιτικών προσωπικοτήτων.
Είμαστε μακριά, λένε οι δανειστές
Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, όπως είπε σήμερα και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, είναι αισιόδοξη για συμφωνία μέχρι την Κυριακή, τα μηνύματα από Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσινγκτον λένε ότι είμαστε ακόμη μακριά από συμφωνία.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε από τη Δρέσδη πως "δεν είναι ακριβές να λέμε ότι έχουν διανυθεί τα τρία τέταρτα του δρόμου", κρίνοντας ωστόσο δυνατή την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα.
Και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις, είπε ότι υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει και ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς, κάνοντας ωστόσο λόγο για πρόοδο στο Brussels Group.
Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί η έκθεση της ΕΚΤ που προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει αυξηθεί σημαντικά, λόγω της υψηλής πολιτικής αβεβαιότητας των τελευταίων έξι μηνών.
Από την πλευρά του ΔΝΤ η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ δηλώνει σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα FAZ, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή, ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι "μία πιθανότητα", ενώ ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Μπιλ Μάρεϊ, είπε ότι "οι συνομιλίες με την Ελλάδα συνεχίζονται αλλά χρειάζεται δουλειά ακόμη να γίνει".