Ένταση επικράτησε το πρωί, έξω από την πρυτανεία όπου συγκεντρώθηκαν φοιτητές απαιτώντας να εισέλθουν στην αίθουσα που συνεδρίαζε η σύγκλητος προκειμένου να έχουν λόγο στη λήψη των αποφάσεων.
Ένταση επικράτησε το πρωί, έξω από την πρυτανεία όπου συγκεντρώθηκαν φοιτητές απαιτώντας να εισέλθουν στην αίθουσα που συνεδρίαζε η σύγκλητος προκειμένου να έχουν λόγο στη λήψη των αποφάσεων.
Υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης και ένας διοικητικός υπάλληλος που είχε οριστεί από τον πρύτανη να επιτρέπει την είσοδο μόνο στα μέλη της συγκλήτου, τους απαγόρευσαν να εισέλθουν.
Αμέσως μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στην είσοδο της πρυτανείας διμοιρίες των ΜΑΤ κύκλωσαν τους φοιτητές σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν νέα έκτροπα ενώ ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων τους ζήτησε να αποχωρήσουν. Οι φοιτητές δήλωσαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων που ήθελαν να παραστούν στη συνεδρίαση της συγκλήτου, λέγοντας ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για το χώρο και το πανεπιστήμιο.
Τα πνεύματα ηλεκτρίστηκαν εκ νέου όταν απαγορεύτηκε η είσοδος στην εκπρόσωπο των διοικητικών υπαλλήλων, η οποία όπως υποστηρίζει βγήκε από την συνεδρίαση για λίγα λεπτά προκειμένου να πάει στο περίπτερο. Η διοικητική υπάλληλος δήλωσε αποφασισμένη να καταθέσει μήνυση εναντίον του πρύτανη, ο οποίος όπως λέει έδωσε εντολή να μην της επιτραπεί η είσοδος παρότι είναι μέλος της συγκλήτου.
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θεοδ. Φορτσάκης δήλωσε αργότερα ότι η σύγκλητος μετά από χρόνια συνεδρίασε σύμφωνα με τον νόμο και πως συμμετείχαν μόνο όσοι ορίζει ο κανονισμός. Στην συνεδρίαση δεν έλαβαν μέρος οι τρεις εκπρόσωποι των φοιτητών, ένας προπτυχιακός, ένας μεταπτυχιακός και ένας προδιδακτορικός, καθώς δεν έχουν ακόμη εκλεγεί. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας επικοινώνησε με κ. Φορτσακη και τον συνεχάρη για τη στάση του.
Τα επεισόδια που έγιναν πριν λίγες ημέρες στο πανεπιστήμιο καταδίκασε ο Αντ. Σαμαράς σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, κάνοντας λόγο για μια μειοψηφία φοιτητών που θέλει αιχμάλωτα τα πανεπιστήμια.