Η Αμάλ Αλαμουντίν μετά το Μαξίμου κατευθύνθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης όπου παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα.
Η Αμάλ Αλαμουντίν μετά το Μαξίμου κατευθύνθηκε στο μουσείο της Ακρόπολης όπου παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Πολιτισμού Κ. Τασούλα.
Η επίσκεψη της διεθνώς αναγνωρισμένης νομικού στο μουσείο προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον των φωτογράφων και των μέσων ενημέρωσης και χρειάστηκε η συνδρομή αντρών της ασφάλειας για να φθάσει μέχρι την είσοδό του.
"Η ελληνική κυβέρνηση δικαίως ζητεί την επιστροφή των Μαρμάρων 200 χρόνια αφότου μεταφέρθηκαν στην Αγγλία υπό συνθήκες που τα έχουν φέρει στα δέκα πρώτα της λίστας των "Times" των 200 λεηλατημένων εκθεμάτων. Οι συνάδελφοι θα επεκταθούν διεξοδικά επ'αυτού. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ένα δίκαιο αίτημα και έχει έρθει η ώρα το Βρετανικό Μουσείο να το αναγνωρίσει αυτό και να επιστρέψει τα Μάρμαρα στην Ελλάδα. Δεν το λέμε μόνο εμείς αυτό. Το είπε και ο ΟΗΕ όταν η ειδική του υπηρεσία, η UNESCO, ψήφισε επί αυτού του θέματος πριν ορισμένα χρόνια. Είναι κάτι που έχει πει και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του επί του θέματος. Επίσης και στη μια δημοσκόπηση μετά την άλλη το απαιτεί και ο βρετανικός λαός", δήλωσε μεταξύ άλλων η Αμάλ Αλαμουντίν.
Κατόπιν ξεναγήθηκε από τους κ. Τασούλα και Παντερμαλή στους χώρους του μουσείου. Στον τρίτο όροφο της έδειξαν την Πομπή των Παναθηναίων και όταν ο υπουργός Πολιτισμού την ρώτησε εάν θα ήταν καλύτερα να είναι στην Αθήνα τα τμήματα που λείπουν απάντησε καταφατικά λέγοντας επίσης ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο.
Μιλώντας το πρωί στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε την σύζυγο του Τζορτζ Κλούνεϊ εξαιρετικά συμπαθή και φιλικη. "Επειδή είμαστε και οι δυο δικηγόροι είχαμε πολλά να συζητήσουμε για τις σπουδές και την καριέρα. Σε ο,τι με αφορά για το υππυργείο Τουρισμού δηλαδή η παρουσία εδώ μιας διάσημης κυρίας είναι πάντα σημαντική για την προβολή της χώρας", σημείωσε.
Η Αμάλ Κλούνει και οι συνεργάτες της πιστεύουν ότι η αντιμετώπιση του θέματος από ένα διεθνές δικαστήριο θα δώσει ώθηση στην υπόθεση, όμως η ελληνική πλευρά κρατά χαληλούς τόνους σε ό,τι αφορά τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν, καθώς θα πρέπει να συνυπολογίσει πολλές παραμέτρους στις διμερείς σχέσεις και στην Ευρωπαική Ενωση.
Η υπόθεση πήρε νέες διεθνείς διαστάσεις υπέρ της Ελλάδας, μετά την πρόσφατη απόφαση της διακυβερνητικής επιτροπής της Ουνέσκο να κάνει σύσταση προς την Ελλάδα και τη Μεγάλη Βρετανία να αποδεχθούν τον διεθνή οργανισμό ως επίσημο διαμεσολαβητή για το θέμα των Γλυπτών. Αλλωστε, η διαιτησία της UNESCO ήταν ένα ελληνικό αίτημα.