Για τον άδικο χαμό του ανιψιού του, Παύλου Φύσσα, μιλά στο MEGA ο θείος του Δημήτρης Καραϊσκάκης, ο άνθρωπος που ήταν δίπλα του από τη στιγμή που γεννήθηκε και τον αγάπησε σαν να ήταν και εκείνος πατέρας του, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά.
Για τον άδικο χαμό του ανιψιού του, Παύλου Φύσσα, μιλά στο MEGA ο θείος του Δημήτρης Καραϊσκάκης, ο άνθρωπος που ήταν δίπλα του από τη στιγμή που γεννήθηκε και τον αγάπησε σαν να ήταν και εκείνος πατέρας του, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά.
"Για εμένα δεν έφυγε ο Παύλος. Εγώ πιστεύω, τον νιώθω δίπλα μου, τον νιώθω ότι ζει δίπλα και ότι πολύ σύντομα θα συναντηθούμε…" λέει ο θείος του και θυμάται: "Ήταν τραγική η συγκυρία το να βρεθεί ο Παύλος στον λάθος χώρο, τον λάθος χρόνο… Ο Παύλος δεν ήθελε να περπατήσει από εδώ μέχρι τη γωνία, που εδώ μεγάλωσε, εδώ μπουσούλησε, που έκανε τα πρώτα του βήματα, να σκύβει το κεφάλι και να τρέχει. Να κρύβεται μέσα στο ίδιο του το σπίτι".
Ευθύνες και στην αστυνομία καταλογίζει ο θείος του Παύλου, μεταφέροντας τη συγκλονιστική μαρτυρία της Χρύσας, της συντρόφου του Παύλου, που εκείνο το βράδυ ήταν μαζί του:
"Επτά δυάδες. Δεκατέσσερις αστυνομικοί. Η Χρύσα τράβαγε τον αστυνομικό τον αξιωματικό από τα μπατζάκια. Και του έλεγε: Σε παρακαλώ. Και εκείνος έλεγε όχι. Κι αν δεν βρισκόταν ο Παύλος να σταθεί όρθιος μετά τις μαχαιριές και να πει να τον συλλάβεις γιατί με μαχαίρωσε στην καρδιά και να το δείξει, δεν θα ξέραμε. Και θα λέγαμε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών ήταν".
Όπως αποκαλύπτει στη Βίκυ Κατεχάκη, μετά τη δολοφονία του ανιψιού του, η σύντροφος του Παύλου, έφυγε από την Αθήνα καθώς οι δικοί της φοβούνται για την ασφάλειά της.
"Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην επαρχία, δε θα πω πού βρίσκεται, βρίσκεται στην επαρχία και οι επαφές μας είναι συχνές, αλλά η οικογένειά της θέλει να την προστατεύσει" σημειώνει.
Στη γειτονιά του Παύλου Φύσσα, οι περισσότεροι τον γνώριζαν ως τον άνθρωπο που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη και κυρίως εκείνους που έμεναν στο δρόμο.
Για την άλλη πλευρά του Παύλου Φύσσα μιλά ο θείος του, λέγοντας ότι ονειρευόταν να δημιουργήσει έναν πολυχώρο στον οποίο θα συγκέντρωνε παιδιά για να τους διδάξει μουσική, αλλά και άστεγους για να τους προσφέρει στέγη και φαγητό, καθώς ελάχιστοι γνώριζαν για τη φιλανθρωπική δράση και τα σχέδιά του.
"Γιατί το όνειρό του ήταν τα μικρά παιδιά, τα άστεγα, τα ορφανά, να μπορέσει να τα περιθάλψει. Ο νους του ήταν συνέχεια στους άστεγους, είχε πληγωθεί αφάνταστα από την κρίση αυτή, την οποία περνάμε, από τους άστεγους. Συγκέντρωνε τρόφιμα, συγκέντρωνε ρουχισμό, αλλά δεν ήθελε να το διατυμπανίζει" λέει.
Ο Δήμος Κερατσινίου θέλοντας να μην ξεχαστεί η άδικη δολοφονία του 34χρονου μουσικού, αύριο στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου που έστησε, στο σημείο που έχασε η ζωή του. Συγκέντρωση και πορεία στις γειτονιές του Κερατσινίου έχουν προγραμματίσει αντιφασιστικές οργανώσεις για αύριο στις 6 το απόγευμα, ενώ το απόγευμα της Παρασκευής οι φίλοι του Παύλου Φύσσα και η πρωτοβουλία "Δεν ξεχνάμε" διοργανώνουν συναυλία στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών. Με πρωτοβουλία του δήμου Κερατσινίου, η λεωφόρος Παναγή Τσαλδάρη, θα μετονομαστεί σε οδό "αντιφασίστα Παύλου Φύσσα".
"Οι εργαζόμενοι, όλοι οι άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό και ελεύθερη σκέψη πρέπει να διδαχθούν σε αυτό το φαινόμενο του φασισμού που πάει να αναβιώσει και πρέπει από την πόλη του Παύλου να στείλουμε ένα μήνυμα: Δεν θα φοβηθούμε, δε θα σκύψουμε το κεφάλι, θα προσπαθήσουμε να εξαλείψουμε το φαινόμενο του φασισμού από τη χώρα" τονίζει ο Χρ. Βρεττάκος, δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.