Δραματική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας με τα διεθνή πρακτορεία να κάνουν λόγο σήμερα το πρωί για είκοσι νεκρούς Παλαιστίνιους που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ το οποίο και βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό.
Δραματική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας με τα διεθνή πρακτορεία να κάνουν λόγο σήμερα το πρωί για είκοσι νεκρούς Παλαιστίνιους που είχαν καταφύγει σε σχολείο του ΟΗΕ το οποίο και βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό.
Πηγές από τις πρώτες βοήθειες ενημέρωσαν ότι οβίδες από άρματα μάχης έπληξαν δύο αίθουσες σχολείου της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια.
Συνολικά τραυματίστηκαν 90 άνθρωποι ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γάζας ότι πολλές οβίδες έπληξαν το σχολείο αλ-Χουσέιν, όπου πολλοί άμαχοι έχουν καταφύγει εκτάκτως για να σωθούν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.
Οι Ισραηλινοί χτύπησαν δυο τάξεις του σχολείου και την τουαλέτα ενώ στο συγκεκριμένο σχολείο υπολογίζεται ότι είχαν βρει καταφύγιο 3.000 πρόσφυγες.
Στη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινοί βομβαρδισμοί από ξηράς, αέρος και θαλάσσης "χτύπησαν" 75 σημεία ανάμεσά τους και πέντε τζαμιά.
Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί στην παγκόσμια κοινή γνώμη βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει ακροδεξιούς Ισραηλινούς να πανηγυρίζουν για τον θάνατο παιδιών της Παλαιστίνης.
Ο απολογισμός των θυμάτων από την έναρξη της επιχείρησης ανέρχεται πλέον σε 1.262 νεκρούς και πάνω από 7.100 τραυματίες, με τα δύο τρίτα αυτών να είναι άμαχοι, μεταξύ τους γυναίκες και παιδιά. Η ισραηλινή πλευρά θρηνεί 53 στρατιώτες και τρεις αμάχους.
Το Ισραήλ από τη μεριά του καθιστά τη Χαμάς υπεύθυνη για τους θανάτους αμάχων, κατηγορώντας τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τον πληθυσμό ως "ανθρώπινη ασπίδα", κρύβοντας τα όπλα και τα επιχειρησιακά του κέντρα σε εκκλησίες, τζαμιά και σχολεία. Το αντιπυραυλικό σύστημα αναχαίτισε τη νύχτα ρουκέτες της Χαμάς που συνεχίζει απτόητη τις επιθέσεις.
Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας και για τον σκοπό αυτό συναντώνται στο Κάιρο εκπρόσωποι της Χαμάς, της Φατάχ και της ισλαμικής Τζιχάντ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, επτά στους δέκα Ισραηλινούς δηλώνουν απογοητευμένοι από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της στρατιωτικής επιχείρησης αλλά το 86% δηλώνει αντίθετο σε κατάπαυση του πυρός πριν την παράδοση της Χαμάς.